2025 61. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2025 20:46
Kitapla ilgili öncelikle şunu söylemek istiyorum. 19.yy başlarında Paris şehir planlamacıları Notre Dame Katedrali 'nin bakımsızlıgından ötürü katedrali yıktırmak istemişlerdir. Yazar Victor Hugo halkın ilgisini katedrale çekmek ve yıkılmasını egellemek amacıyla bu eseri yazmıştır . Kitabın konusuna gelecek olursak ; Victor Hugo 'nun Notre Dame'in Kamburu adlı romanı 15. yy 'ın Parisinde geçen bir aşk hikayesini ve toplumsal adaletsizlik duygusunu anlatır. Çoğu insanın kitabı çok övdüğünü gördüm ama ben aynı fikirde değilim . Böyle bir alışkanlığım hiç yoktur ama bazı sayfaları atlamamak için kendimi zor tuttum, kitap bana çok karışık geldi, kitapta inanılmaz uzun ve gereksiz betimlemeler var. Olay örgüsü 150. Sayfadan sonra başlıyor. Paris ile ilgili çok ayrıntılara girilmiş. Zangoç Quasimado'nun Esmeralda ya olan saf ve karşılıksız aşkından ötürü kitaba 10 üzerinden 4 puan veriyorum . Not: Kitabın Katedralin yıkılmasına tepki olarak yazıldığınıda unutmamak lazım. Herkese iyi okumalar..
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202242,2bin okunma