2018 14. kitabı
İkinci kitabı uzun bir aradan sonra almıştım. O yüzden hatırlamak adına kitabı ikinci defa okudum. Tekrardan çok güzeldii. Ülkeyi kasıp kavuran kanlı humma ardından bu hastalık bazı kişilerde izler bırakmıştır. Fakat bu kişiler aynı zamanda gizemli ve sıradışı yeteneklere kavuşmuştur ve onlara Genç Elitler denmektedir. Enzo, Genç Elitlerden oluşan Hançer Cemiyeti'nin üyesidir. Adelina'yı bulduklarında ondaki farklılığı keşfedeceklerdir. Bir de onları bulmakta görevli Engizisyonla beklenmedik şeylere eşlik ediyoruz. İkinci kez okumama rağmen tekrardan çok keyif aldım. Kitap gerçekten sarıyor ve akıcı. Efsane serisine kıyasla da çok daha başarılı ve gerçekçi bir kitaptı. (Yine de Efsane️) Güzel bir kurgunun etrafında yazılmış kitapları seviyorum ve Genç Elitler kesinlikle onlardandı. Ayrıca yazarın dili, anlatımı olsun yine çok güzeldi. Adelina için ilk kitapta kullanabileceğim kelime umut. Bu elbette ki ilerki kitaplarda değişiyor ama sonraki kitaplara kıyasla daha henüz 'umut' vaadettiğini gördüm. Adelina kanlı hummadan gümüş renkte saç ve tek gözle sağ çıkabilmiş. Kim ne derse desim, iyi veya kötü olsun güçlü bir karakterdi. Ama eğer ki bu kitaptan cici bir kız karakter bekliyorsanız hemen kitabı yerine bırakın çünkü Adelina'nın öyle bir kız olmakla hiç hiç hiç hiç hiç alakası yok. Umarım hiçler anlamanız için yeterlidir. Ve Enzo... Enzo'yu da tekrardan çok sevdim. Onun da arkadaşlarına bağlılı olsun her türlü seviyorum ama belki diğer kitapları okuduktan sonra bu yorumu yazmamın etkisindendir, favorim Raffaele. Daha ilk kitaptan hepinizin seveceğine emin olduğum bir karakter. Spoi vermeden kitabın sonundaki olay hakkında düşüncelerimi söyleyeceğim. Serinin devam kitaplarını okumadan önce bana çok bayat gelmişti. O yüzden size o düşüncelerimi aktaracağım. Açık ve net bir şekilde bayat bir olaydı! Ve devamında ne olacağını da tahmin ediyordum. Kitaptan puan kırma nedenimin en büyüğü bu.
Genç ElitlerMarie Lu · Pegasus Yayınları · 20163,676 okunma