2025 22. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2025 19:17
“Her insanın bir bakışı vardır; ama herkesin bakışı görmeye yetmez.” Dücane Cündioğlu’nun Göz İzi kitabı, görmenin yalnızca biyolojik bir eylem değil, aynı zamanda bir idrak biçimi olduğunu hatırlatıyor. Yazar, satır aralarında bize bir göz terbiyesi kazandırmak istiyor: Bakmayı değil, görmeyi öğrenmeyi... Cündioğlu, kelimelerin arasına ince felsefi dokunuşlar yerleştirirken okurunu düşünmeye, susmaya ve derinleşmeye çağırıyor. Gözün sadece dış dünyayı değil, iç dünyayı da tanıklık eden bir şahit olduğunu vurguluyor. Bu anlamda Göz İzi, hakikatin izini süren bir metin; bir düşünce yolculuğu. Kitapta sık sık karşımıza çıkan metafizik sorgular, tasavvufi sezgilerle birleşerek metne içsel bir derinlik kazandırıyor. Cündioğlu’nun dilinde ne acelecilik var ne süs; aksine, kelimeler bir sükûtun içinde yankılanıyor. Bakışını temizlemeden gördüğün, hakikati kirletir. Bu kitap, gözü değil gönlü arındırmayı öğütleyen bir metin. Her sayfası, kendi içine çevrilen bir bakışın iziyle dolu. Okuru içe dönmeye ve anlamın sessizliğini duymaya çağıran bu eser samimiyetle tavsiye olunur. #k:9245ducane Dücane Cündioğlu
Göz İziDücane Cündioğlu · Kapı Yayınları · 20171,347 okunma