2025 163. kitabı
Selam yıldızlarım! Bugün size aşk serim “Saka ve Sanrı” nın ikinci kitabıyla geldim. Tasarımını gerçekten çok beğendim. Uyumlu kapaklara bayılıyorum gerçekten. Seri kapaklarını ortak bir tasarım üzerinden düzenlemeyle yapılması da ayrı sevindiriyor beni. Saka ve Sanrı’nın kitap başlarındaki dengesizliklerini mantıklı buluyorum. Hala birbirlerine güvensizlikleri vardı sonuçta ama Karun o sözleri söylememeliydi. Lakin Bige de kırıldığından daha çok kırmak ister gibi o keskin kelimeleri sivrilterek fırlatmamalıydı Karun’a. Onun kadar benim de canım yandı resmen. Gitmesi değildi olay, kalıp söyledikleriydi olay aslında. Altta yatan gerçekler her zaman daha acıdır ve bilmeden o yatağın altında gizlenmeye çalışırsan, orada gizlenenler yakar canını. Sonra sonra değişen durumlar, çağırın gelsinler ve çabalar. Karşılık bulmaları gerçekten içime su serpti. İkisinin hala sırları var evet, yine de birbirlerine sırt çevirmiyor oluşları hikayeye farklı bir dinamik getirdi bence. Duha ve Elay’ın da favori katılım sahneleriyle zaten feci bir hal aldı kitap. Onlar bir yandan, Kadem ve Kenan diğer yandan derken olaylar olaylar. Zaten Kadem, Kenan ve Bige bir araya gelince herhangi bir durumun olmama gibi bir ihtimali yok. Favori bermuda şeytan üçgenim bunlar ya Onlarlayken başınıza her şey gelebilir resmen! Melek ve Gurur… Benim için bambaşka bir hikayeye ve duyguya açılan kapılar onlar. Gurur’u zaten seviyorum, öfkesine kızsam intikam peşindeki haline sinir olsam da o yüreğindeki miniğe daima kucak açması içimi okşuyor gerçekten. Melek, benim için zaten bambaşka bir his, bambaşka bir burukluk. Hani bazı hikayeler, ta en başından sonunu belli eder ya; Melek de tam olarak böyle bir hikayeye sahip aslında. Onu okurken, karşılaştığı ve ileride canının yanacağını bildiğim kişiye şaşırmadım nedense. Sanki içten içe bu acıyı kimin çekeceğini çok iyi biliyor gibiydim. Elbette henüz bir şey belli değil, daha yaşayacak günleri var fakat ne derler bilirsiniz; sayılı gün çabuk geçer… Olaylarla dolu, biraz toksik biraz aşk dolu ve arada bir beyin algı seviyesinin aşağılara ineceği karakterleriyle serinin ikinci kitabı çok güzeldi. Sonu, ortaya dökülen koca geçmişin gerçek yüzü; madalyonun karanlık yüzü gibiydi. Bundan sonra Saka nasıl durabilecek veya Sanrı kendini ne kadar zaptedebilecek merak ediyorum. Ve tabii Melek’i bundan sonra Kalenderlerde neler bekleyecek… Bu seri size birçok duyguyu bir arada yaşatacak emin olun. Bir şans verin derim, bence pişman olmazsınız. Minnak not: yetişkin içerikli sahneleri mevcut, dikkat edin.
Kitap Yorumu
Saka ve Sanrı 2Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20251,618 okunma