2025 27. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 21:08
Şairimiz ülkemizin ilk kadın üniversite (Coğrafya) mezunudur. Milli Mücadele döneminde mitinglerde Halide Edip Adıvar'la beraber çok tesirli konuşmalar yapmıştır. Türk Edebiyatının kanaatimce kıymeti hiç bilinmeyen, bazı kimselerce ise hiç bilinmeyen şairlerimizden biridir, Şükûfe Nihal. Oysaki bir zamanlar Nazım Hikmet'i, Ahmet Kutsi Tecer'i ve Faruk Nafiz Çamlıbel'i kendisine aşık etmiş kadındır. N.Hikmet, Bir Ayrılış Hikayesi şiirini onun için yazmış. Ve ona hitaben, "Ben sizin için çıldırıyorum, siz bana aldırış bile etmiyorsunuz", demiş. Osman Fahri ise en bahtı kara aşıklarından..Aşkına olumsuz cevap alınca, Elazığ'da öğretmenlik yaparken genç yaşta canına kıymış. Şükûfe Nihal'in hayatı son derece incelenmeye değer. Özellikle şiirseverler bakmalı. Gelelim kitaba..Şiirleri çok içli, okuyunca insanın yüreğine ister istemez bir hüzün çöküyor. Çok ince ruhlu bir kadın olduğu ziyadesiyle hissediliyor. Hani bazı siyasetçilerimizin diline pelesenk ettiği iki sözcük var ya.."Yerli" ve "millî". İşte Şükûfe Nihal, bu sözcüklerin vücut bulmuş halidir. O denli bu toprakların insanıdır. Şiirlerin hepsi de ayrı güzel.. 1975 basımı, Sander Yayınları'ndan çıkan kitap 94 sayfa..
ŞiirlerŞükufe Nihal · Sander Yayınları · 19768 okunma