"Dönüş Yolu" Mutlaka okumalısınız
2025 30. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 21:35
Dönüş Yolu – Sıla Subaşı Kayboluşların, arayışların ve kavuşmaların romanı... İnsan hiçbir zaman bütünüyle kaybolmaz Kaybolmuş gibi görünen parçalar, zamanın ve kendimizin içinde yeniden şekillenir Uzaktan görünen hiç bir şey göründüğü gibi değildir aslında ve her insanın içinde keşfedilmeyi bekleyen bir dağ vardır. ‘Dönüş Yolu’, kaybolduğunu sandığın yerden bile dönüşün mümkün olduğunu hatırlatıyor bize ” Bu kitap beni gerçekten içine aldı. Okurken sayfalardan değil, sanki birinin anılarından geçiyormuşum gibi hissettim. Cihan’ın hikayesi öyle derinden işlenmiş ki, her duygusu bana da bulaştı. Zühal, Cesur , Umut ,Ayşe , Agâh.... Hepsi o kadar canlıydı ki, kitabı kapatınca bile bir süre zihnimde dolaştılar. Spoi vermek istemiyorum ama cok güzel bir kurguydu. Bazen bir Livaneli ,bazen Ahmet Ümit okuyormus gobi hissettim ama hepsinden bagimsiz ayrı bir ruhu vardı kitabın. sılasubaşı kalemi ve ruhu..Sıla Subaşı’nın kalemi sanki karakterleri sadece anlatmıyor, yaşatıyor. Betimlemeler, duygular, kelimeler... hepsi tam yerinde. Kimi zaman bir mektubun içindeydim, kimi zaman savaşın ortasında. Bazen bir annenin sessiz ağlayışını duydum, bazen bir çocuğun gülüşünü. Son sayfaya kadar gizemini koruyan bir hikaye… Kısacık ama dopdolu. Bir kelebeğin ömrü gibi — kısa sürüyor ama izini uzun süre bırakıyor. Bu kitapta sadece bir hikaye değil , hikaye icinde hikaye ve bir ruh var. Ve ben o ruhun içinde biraz kayboldum, biraz da kendimi buldum. Her bölümün başındaki cümleler, nokta atışı bir bilgelik gibi. Bazı cümleler öylesine derin ki, insan ister istemez düşünüyor: “Bir insan ailesini gerçekten tanıyabilir mi? Yoksa tanıdığını sandığı sadece bir yanılsama mı?” Kitabın dili sade ama duygusu ağır. Her satırda savaşın, kaybın, göçün, sevgisizliğin ve insanın kendiyle mücadelesinin izleri var. Sonu ise… tam bir ters köşe. Merak, gizem ve hüzün kitabın son sayfasına kadar eşlik ediyor insana. Kalemin daim olsun. Seni ve kalemini çok seviyorum #sılasubaşı #dönüşyolu#okudumbitti #reklam#tavsiye #neokusamdiyenler #okumatavsiyesi #yenikitap #okur1hemsire #Bookstagram #kitap Dönüş YoluDönüş Yolu Sıla SubaşıSıla Subaşı
Dönüş YoluSıla Subaşı · Ceres Yayınları · 202529 okunma