2025 18. kitabı
Uğultulu Tepeler benim için uzun süredir okuduğum bilim kurgu ve fantastik romanlara bir mola gibi oldu ve söylemeliyim ki çok güzel bir araydı. Uzunca bir süredir dönem kitabı okumuyordum ve bu yüzden çok zorlanacağımı düşünerek başlamıştım ama gel gör ki Emily Bronte'nin kalemi de kitabın çevirisi de o kadar iyiydi ki kitap su gibi akıp gitti. Ben herhangi bir dönem kitabını bu kadar kolay okuduğuma daha önce şahit olmamıştım. Konusundan bahsedecek olursam Uğultulu Tepeler'de yaşayan birkaç karakterin arasında yıllar boyunca geçen olayları anlatıyor. Edebiyatın en romantik romanlarından diye bahsedilse de bu roman bende çok daha farklı hisler bıraktı açıkçası. Heatchliff ve Catherine'in aşkına gördüğüm en romantik aşk diyemesem de en saplantılısı olabilir sanırım. İçindeki karakterler size kendinden ya nefret ettirecek ya da üzecek. Başta Heatchliff olmak üzere (bence hiçbir zaman unutulmayacak biri) okuduğunuz en kaotik en kötü insanlarla karşılaşacaksınız. Beni en çok şaşırtan şey ise bu tarz karakterleri başka bir dönem kitabında görmemiş olmam bence hepsi çok orijinal. Kitap hakkında söylenecek pek bir şey bulamıyorum çünkü bence bir solukta okunacak çok keyifli bir eser. Dönem kitabı aşkımı yeniden canlandırdı diyebilirim. Bronte kardeşlerden birkaç kitap daha okumak kesinlikle istiyorum. Siz de bir an önce okumalısınız bu yüzden keyifli okumalar.
Edebiyat & Roman
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202557,8bin okunma