2025 103. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2025 00:00
Dikkat spoiler içerir. Robert Langdon, gözünü açar ve büyük bir baş ağrısı ile uyanır. Başında bir kadın ve bir erkek vardır. Son zamanlarını hatırlamayan adama Floransa'da olduklarını, kurşun yarası ile gelip tedavi olduğunu söylerler. Kaldığı yer bir hastanedir ama burada saldırıya uğrayınca Sienna Brooks onu evine götürür. Ve burada büyük bir kovalamaca başlar. Ceketinin cebinde biyolojik bir kutu ve onun içinde de bir bilmece vardır. Floransa'da Dante'nin maskesini incelemeye gelmiş, sonra onu almıştır. Bir organizasyon lideri olan Amir, önemli bir müşteriyi 1 sene boyunca saklamış, Bertrand adındaki bu zeki adam bir biyolojik silah yapıp bunu bir video ile kaydetmiştir. Bu başlayınca herkes etkilenecektir. Dünya sağlık örgütü başkanı Elizabeth Sinskey'e de başvurmuş ama cevap alamayınca kendi yoluna gitmiştir. Nüfus patlamasının dünyanın kıyameti olduğunu savunmaktadır. Konsorsiyum ona yardımcı olmuştur. Brüder ve adamları Sienna ve Langdon'un peşindedir. Önce Floransa'da, sonra Venedik ve en sonunda Venedik dükünün mezarı olan Ayasofya'ya gelirler. Bu arada Sienna'nın Bertrand'ın eski sevgilisi olduğu, DSÖ'nün Langdon ile beraber çalıştığı, Bertrand'ın her şeyi Dante'nin cehennemine göre kurguladığı ortaya çıkar. Yerebatan sarnıcında Dante konserleri vardır ve virüs çoktan devrededir. Virüs ise insanları kısırlaştıran bir vektör virüstür. Langdon başarısız olmuştur. Acaba bu dünya için daha mı hayırlıdır? Sienna ne olacaktır? DSÖ nasıl bir tepki verecektir? Dante'nin maskesini iade edecek midir? Keyifle okunan bir roman.
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201329,8bin okunma