2025 59. kitabı
Bu ay (Ekim), 1Q84'ün ilk iki kitabını okuma şansı buldum. Açıkçası ikinci kitabı ilk kitaba göre daha çok sevdim diyebilirim. İlk kitapta karakterler ve olayların geçtiği dünyayı tanımaya çalışırken pek bir olay yaşanmaz. İlk kitap ile kafamızda bir sürü soru işareti bırakan yazarımız, ikinci kitapta döktürmüş resmen. Nefesim kesilerek, aralıksız okudum diyebilirim. İkinci eserde Öncüler cemaatinin iç yüzünü daha ayrıntılı bir şekilde öğreniyoruz. Little People hakkında, kim oldukları, nereden ve ne şekilde geldiklerini öğreniyoruz. Karakterlerimizin kaderlerini etkileyecek büyük olayların yaşandığı kavşak noktası 2. Kitap ve olaylar bayağı bir kızışıp merak uyandıran bir hâle bürünüyor. Bize de keyifle okumak düşüyor tabii (: 3. Kitabı okumak için oldukça sabırsızlanıyorum. Bence yazarın dili oldukça sade ve akıcı. Yer yer tekrarlar olmasa daha iyi olurdu lâkin bu haliyle bile olduk keyif verici okuması. İyiki Murakami okumaya 1Q84 okumakla başlamışım diyorum. Umarım sizler de bu harika eseri okuma şansı yakalarsınız. Esenle Kalın ♡
1Q84 - 2. KitapHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20172,651 okunma