···Okunma: 31 Ekim 2025 20:24 Cemil Meriç'i ilk 'iyilik eden mükafat bekliyor ise tefeciden farkı yoktur 'sözüyle tanıdım .Bu geç tanıdığım değer için kendime o kadar sitemliyim ki ..Lakin okuyabilmek ,berekettir sözüne sarılıp yolumuza bakalım .
Kitap uzun soluklu düşünmelere sevk ediyor imanın hassas terazisi,Devlet-i Ebed müddet'in hataları ,doğruları bir yığın kendi kültürümüzün şebnemi duygu durumunuzu hınca hınç değiştiriyor.Avrupa'nın önde gelen yazarlarının aslında topluma vermek istediği mesajları ince ince işlemiş Cemil Meriç ..Müthiş bir Medeniyet'in mensubu olduğumuzu Avrupa ile kıyas ederek ince ince emzirilmiş ..Bu minvaldeki kıyas ise devede kulak inanın medeniyetimiz bir ırmak her alanda zuhur etmiş sahip çıkın,sımsıkı sarılın medeniyetinin farklı bir versiyonu gibi .
Gül bahçesine doğmuş olduğumuz medeniyetimiz de yapılan yanlışlarda 'İKRA 'ayetini hatırlattı bana doğru okumanın kıymetini ,okuduğunu anlamanın ne derecede önem teşkil ettiğinide iyice bellemiş oldum bu kitap vesilesi ile ..Velhasıl kitabı okuyunuz efendim..Gül bahçesine doğmuş olabiliriz o güzel kokuyu devam ettirecek olan bizler bunun birer öncüsüyüz .Cemil Meriçde öyle güzel bir gülmüş ki bize akıtmış kokusu öteler ötesinden geliyor ,üstelik öyle noktalara değinmiş ki Avrupa'nın ne kadar sahte ,ucuz ,madde üzerine kurulu dünyasınıda ayaklarına sunmuş ..
Bize gelecek için önemli fikirler veren bu kitabı okuyunuz efendim .