Puan vermedi·184 syf.····Okunma: 04 Ekim 2025 18:56 Haluk Yavuzer / Resimleriyle Çocuk
Yine çok güzel bir kitap okudum. Çocuk psikolojisi üzerine başarılı bir araştırma olmuş. Kitapta yazar, resim etkinliğini çocuğu tanıma tekniği olarak ele alıyor. Çocukların yaptığı resimlerin aslında açık bir ifade aracı olduğunu, bu resimleri inceleyerek çocukların derin duygu dünyası ve düşünceleri hakkında fikir edinebileceğimizi anlatıyor.
- Yazar hakkında:
Prof. Dr. Haluk Yavuzer, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesidir. Doktora eğitiminden sonra Londra Üniversitesi'nde "Çocuk Psikolojisi ve Eğitimi" ile "Çocuk Suçluluğu" konularında çalışmalar yapmış ve Prof. John Freeman'la birlikte çalışmıştır. Haluk Yavuzer aynı zamanda 1989'da faaliyete geçen ve ana-baba eğitimini amaçlayan, Ana-baba Okullarının da kurucusudur.
Kitapta Haluk Yavuzer'in yedi yıl boyunca topladığı ve incelediği çocuk resimleri ve analizleri yer alıyor. Çocuklar yaş gurupları ve cinsiyete göre, travmalarına ve bu travmalara verdikleri tepkilere göre guruplanmış. Çocuğu anlamaya dair muhteşem bir eserdi, keyifle okudum. Tüm anne-babalara ve öğretmenlere de tavsiyemdir.