2025 51. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 23:45
Ekim ayının son kitabı olan Hobbit’i okumuş bulunmaktayım. Uzun zamandır Yüzüklerin Efendisi serisine başlamak istiyordum ve okuma sırasının Hobbit kitabı ile başlamam gerektiğini öğrendiğimden beri hali zaman geçmesine rağmen ben hâlâ seriye bir türlü başlayamamıştım. Artık buna bir son vererek Hobbit’in büyülü macerasına başladım. J.R.R Tolkien ile de tanışma kitabım oldu. Her ne kadar kalemine bayılmış olsam da ilk defa benim hayal gücümü geçen (hayal gücüm kuvvetlidir) bir filmle karşı karşıya kaldım. Yani demek istediğim: birçok kitabın filmi çekilmiştir, okuduğum ve filmi çekilen kitaplarının da filimini izlemişliğim var ve genel olarak ben kendi hayal gücümü, kendi iç tasarımları karakter oluşturma ve uygun tiplemeleri tercih ederdim… fakat okuduğum kitabın, Hobbit’in 368 sayfasından 3 film çıkaracak ve muazzam bir ses, müzik, efekt, karakterler ve saymakla bitiremiceciğim birçok şey. filim benim hayal gücümün kat ve kat üstündeydi (buna değinmem gerekiyordu. :) Şimdi kitaba gelecek olursak.kitapta harikulade bir evren var. Bir sürü farklı yaratığın bir arada yaşadığı, fantastik ve oldukça hızlı bir şekilde uyum sağlayabileceğiniz bir evren Hobbit’in evreni. Ana karakterimiz hobbit Bilbo Baggins ile epik bir maceraya atılıyoruz. Bir gün Bilbo’nun küçük hobbit oyuğunun kapısı çalıyor ve beklenmedik misafirlerle karşılaşıyor Bilbo. Bir büyücü ve on üç cüce. Bu misafirler Bilbo’yu bir maceraya çıkmaya davet ediyor. Doğudaki Yalnız Dağ’da yaşayan Smaug isimli ejderhanın hazinesini ele geçirmek istiyorlar. Bilbo ilk başta bu fikire sıcak bakmasa da sonra kabul ediyor ve unutulmaz bir macera başlıyor.
HobbitJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 202317,2bin okunma