1000Kitap Daha İyi Bir Yer Olmayacak.
Evet, maalesef hepimizin düşündüğü şey doğru: 1000kitap artık istediğimiz gibi bir yer olmayacak. 8 yıldır alıntılarla, incelemelerle ve siteye kattığım yüzlerce okurla birlikte 1000kitap’ın yıllar içindeki değişimini gördüm. Maalesef gün geçtikçe kitap paydasından uzaklaşan bir uygulamaya dönüştü. Nietzsche’nin “Tanrı öldü!” deyişine benzer olarak, ben de şu an “1000kitap öldü!” demek istiyorum. Yakın bir zamanda da eski 1000kitap’ın dirileceğini düşünmüyorum. Bu yüzden yeni kitap sosyal medyası BookLove’da yeni bir hesap açtım. Artık kitaplarla ilgili paylaşımlarımı büyük oranda buradan yapacağım. Ayrıca bu sitede bir kitap kulübü de başlattım. 1 Aralık’ta Nietzsche Ağladığında kitabını tartışacağız. Kulübe katılmak için aşağıdaki linkten bilet alabilirsiniz: boook.love/clubs/alintilar... #reklam Umarım bu site 1000kitap’ın alternatifi olur ve kitap temasından hiçbir zaman uzaklaşmaz. ❤️
26,1bin Gösterim
Açıklamanızın samimi olduğunu düşünmüyorum işbirliği aldiğinızı düşünüyorum
10 yıllık bir site. Bu çok uzun bir süre altyapısı oturmuş yerinden edilmesi çok zor. Burası halen yoğun olarak kitap okunan bir yer. Azınlığa kurban giden büyük bir kitap okuyan kitle var. Bu bana saçma geliyor. Evet farklı paylaşımlar olabilir lakin insanları sadece azınlığa göre yargılamak bana göre dürüstçe değil. Video paylaşılan, fotoğraf atılan paylaşımların açılması da aslında senin gibi tanınan okurların faydasına olabilirdi. Çünkü sen videolar çekip youtube a atabiliyorsun bu özellikler ile direkt buraya atman sağlanabilirdi. Bilmiyorum yani bana pek akıllıca gelmiyor bu eleştiriler. Çok büyütüldüğünü düşünüyorum. Sadece kendi fikirlerim.
@selim_58 arada benimde önüme çıkıyor ama inan o kadar kitap okuyorum ki bazen akışı yenileyecek zamanım bile olmuyor. Direkt alıntıları paylaşıp incelememi yapıp çıkıyorum. Ha uygulamanın hiç mi eksiği yok . Bence var ama bunlar sizin bahsettiğiniz tarzda kullanıcı bazlı eksiklikler değil. Mesela daha yüksek takipçili okurlar ya da aktif üretken kişiler uygulama tarafından ödüllendirilmeli. Sadece uygulama kazancı göz önünde bulundurulmamalı. Üretken, insanlara faydası dokunan okurlar desteklenmeli. En büyük eksiklik bu bence. Mesela uygulamaya abonelik sistemi gelmeli. Gibi vs
Oğuz Aktürk
artık daha çok bu iletide dediğim siteye emek vereceğim. bu yüzden kitap paylaşımlarımı da yavaştan oraya taşıyorum. sizi de booklove'a bekleriz
İşbirliği almış reis ahahahhaha allah bereket versin
Burayı sadece okuduğum kitapları not etmek, (zamanla unutacağımı bildiğim) alıntılarımı kaydetmek ve yeni okumaya başlayacağım kitap hakkında istatistiki bir oku-okuma incelemesi yapabilmek adına kullanıyorum. Çok az arkadaşım var. Çünkü burada ki varoluş amacım net ve bunun bilincindeyim. Bu uygulamayı seviyorum. Çok önceden kişisel mesaj yoluyla rahatsız eden bi kaç kişi olabiliyordu ama şu an instagrama döndürmek isteyen paylaşımlar var maalesef. Hiç bir amacı olmayan tuhaf anketler/sorular. Alakasız instagramsı fotolar(fotoğrafa hiç izin verilmese miydi? dedirtiyor insana) ve daha niceleri ile özü yıkılmakta olsa da takip ettiğim ve fikirlerine değer verdiğim birkaç okurdan biri olmanız sebebiyle buradan gitmenizi istemezdim.
Maalesef öyle Saçma sapan paylaşımlar her yerde Bir kitap inceleyen yok doğru düzgün Flört sitesine benzedi iyice
Uygulama olarak varmı.