2025 116. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2025 14:18
Miso Çorbasında bazı okurlar için uygunsuz olabilir baştan uyarmakta fayda var. İçinde cinsel içerik, şiddet ve rahatsız edici cinayet sahneleri yer alıyor. Tokyo'nun arka sokaklarında geçen kitapta, en iyi striptiz kulüplerini, gösterilerini ve aşk otellerini gösteren seks turu rehberi olarak çalışan Kenci, bir gece Frank adlı bir Amerikalı tarafında işe alınır ve ona rehberlik etmeye başlar. Frank başlangıçta normal bir turist olarak görünse de, sürekli yalanlar söylemesi, dengesiz davranışları, gezdikleri bölgede bulunan ceset parçaları; Kenci'nin, Frank'ın psikopat bir katil olduğuna inanmasını sağlar. Bu şüpheden sonra müthiş bir gerilim başlıyor. Ryu Murakami'ye hakkını vermek lazım. Kitap çok rahatsız edici olsa da, o gerilimi bize yaşatıyor. Kitap bir korku romanından ziyade iğrenç sahneleriyle aklımda kalacak. Kitapta bir şey eksikti gibi hissediyorum sonunda şaşırmayı beklemiştim. Ancak çok yüksek başlayan tempo gittikçe düştü ve o beklediğim vuruculuk gelmedi. Hikaye daha çok duygusal bir metne döndü. Keşke Frank psikopatlığını devam ettirseydi ya da çok farklı bir şeyler olsaydı... Yine de şiddet içerikleri sizi çok etkilemiyorsa okunabilecek bir kitap.
Miso ÇorbasındaRyu Murakami · İthaki Yayınları · 2024369 okunma