·116 syf.····Okunma: 28 Ekim 2025 10:30 İnce bir roman olmasına rağmen içi gerçekten ismi gibi çiçek açtıran cinstendi. Bazen kafam dolu olduğunda ya da çok yoğun bir süreçten geçtiğimde ama yine de kitap okumak istediğimde kesinlikle elim ince romanlara gidiyor ve çiçeklenmeler de benim için o niyetle elime alıp sıkılmadan okuduğum bir kitap oldu.
Kitap bir kadının eşini kaybetmesinin ardından kendisi ile yaşamın çırpınışlarını anlatıyor. Eşinden kalan eski bir karavan ile yolculuğa çıkan Türkan, aslında sadece bir karavan ile değil, kendisiyle de bir yolculuğa çıkmıştı. Kendisini tanımaya çok geç kalmış olmasına rağmen hayatının gidişatını değiştirmeye çalışan güçlü bir kadın Türkan.
Türkan’ın yaşadıkları, sözleri ve duyguları okuru düşünmeye itiyor. Bana kalırsa bir yandan sizi yirmi yerinizden bıçaklıyor diğer yandan da çiçek açtırıyor. Okurken bu duyguları hissetmenin yanı sıra karakterlerle aynı ortamda bulunmuşluk hissini de yaşatabilmiş yazar. Yazın gün batımı çekilmiş bir filmi izler gibi okuyup bitiriveriyorsunuz kitabı.