2025 159. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 02:05
ᕼᗩᐯᐯᗩ Çᗴ丅Ꭵᑎᗴᖇ}☆{ᔕᗩᛕᒪıᑕᗩ Selamm..bugün kalemiyle yeni tanıştığım sevgili @yazarcaisler den #saklıca paylaşımı ile geldim. Kalemini çok sevdimm. Önce onu belirtmeliyim. Gerek anlatımıyla gerekse karakterleri ile beni kitaba hapsetti diyebilirim. Akışı tahmin edebilir miyim derken bir kaç noktada öyle şeyler oldu ki kitabın kapağını kapatana kadar yüreğim ağzıma geldi. Ama olayları yazamam okumalısınız!! Çok güzel bir kasaba hikayesi olarak 1985 yılına gidiyor,Saklıca Kasabasına konuk oluyoruz. Kitap sıcak komşşulukları ve arkadaşlıklarıyla önce sizi içine çekiyor. Sonra teker teker karakterleri tanımaya başlıyoruz.Narin ve Sami Ata dışında yan karakterlerin hepsi de ayrıca çok iyiydi. Tabi Sami Ata sevgimi asla inkar edemem, net bir adamdı. Özelikle Türkan konusundaki kararlı tutumu ve sorunu uzatmadan çözmesini taktir ediledisi buldum.Narin ise yıllar sonra gelmiş olsa da samimi ve açık tutumuyla karakterinin güzelliğini ispatladı. Spoiler da olmasın diye detayları vermiyorum ama bir Narin'in mektubu ve Erdem olayı, birde Şirin&Tugay beni dağıttı.. Haydi sizler için kısaca konusuna geçelim. Narin anne ve babasının küçük yaşta kaybettikten sonra babaannesinin yanına yaşamaya Saklıca'ya gelmişti. Sami Ata ile yan yana evlerde büyüdüler.Yıllar geçti, gün geldi ayrılık vakti çattı. Narin hayali olan tıp fakültesini kazanmıştı. Sami Ata ise kasabanın terzisiydi. İkisinin de çocukluktan bu yana birbirlerine karşı olan ilgisi ortadaydı ama asla itiraf edilmemişti. Sami Ata, Narin hayaline kavuşsun diye sustu ve onun dönüşünü sabırla bekledi. Narin mektuplarıyla hem arkadaşlarıyla hem Sami'yle diyaloğunu hiç koparmadı ta ki 5 yıl sonunda evlendiğini haber veren mektubu gönderene kadar o mektup da son mektup olmuştu zaten bir daha ne kasabaya geldi ne mektup yazdı.Babaannesi, Sami Ata, arkadaşları herkes Narin'in bu yaptığına, vefasızlığına inanamamıştı.Sami o aşkı içine gömdü ama unutmadı yıllar geçti.Narin gelmedi. On yılın sonunda arkadaşları Sami'yi 3 yıl önce yandaki eve taşınan Türkan'la nişanlanmaya ikna edene kadar. Nişanın yapılacağı gün ise elinde küçük oğluyla Narin kasabaya geri döndü. Ve bu geliş kesinlikle ziyaret değildi. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildi, ya da belki eskisinden daha yoğundu... Asıl şaşırtıcı olan Narin'in yaptıklarına verecek bir cevabı vardı. Hem de öyle bir cevap ki herkesi perişan etti. Benim çok severek okuduğum bir kitap oldu duygudan duyguya sürükledi. Kesinlikle tavsiye ederim.
SaklıcaHavva Çetiner · Ulysses Yayınları · 202517 okunma