Benim gözümden :Bin muhteşem Güneş
2025 53. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 11:25
Khaled Hosseini’nin Bin Muhteşem Güneş adlı kitabı beni derinden etkileyen, sayfalarını kapattıktan sonra bile içimde yankılanan bir hikâye oldu. Okurken sadece karakterlerin değil, sanki benim de içimde bir şeylerin kırıldığını, bazen de onarıldığını hissettim. Meryem’in yalnızlığı, suskunluğu ve kaderine boyun eğmiş hali… Leyla’nın umudu, direnişi ve içindeki ışık… İki kadının birbirine yaslanarak hayata tutunuşu, bana kadın dayanışmasının ne kadar güçlü, ne kadar kutsal bir şey olduğunu bir kez daha gösterdi. Kitabın her sayfası acıyla yoğrulmuş olsa da, içinde hep bir umut, bir direniş vardı. Özellikle Meryem’in fedakarlığı beni derinden sarstı. Onun hikâyesi, sessizce yaşayıp sessizce giden ama ardında kocaman bir iz bırakan insanların hikâyesi gibiydi. Bu kitap bana şunu hissettirdi: Kimi hayatlar sessizdir ama o sessizlikte bir çığlık gizlidir. Kimi kadınlar görünmezdir ama onların sevgisi, sabrı ve gücü dünyayı ayakta tutar. Bin Muhteşem Güneş, sadece Afganistan’ın hikâyesi değil; kadınların, acıların, umudun ve yeniden doğuşun hikâyesi. Benim için bir kitap değil, bir yolculuktu — kalbimin en derin yerlerine dokunan bir yolculuk.
Bin Muhteşem GüneşKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2026119,4bin okunma