·359 syf.····Okunma: 04 Kasım 2025 15:55 kitabın başlangıcı fena değildi. karakterleri hiç sevmememe rağmen okunması kolaydı ve ilerledikçe nedense karakterleri biraz umursayacağımı hissettiriyordu? ama nasıl oluyorsa artık her sayfada gittikçe daha da kötüleşti ve o son... o son yok mu?!!!! okuduğum en berbat sondu aman yarabbim... beni en azından biraz etkilemesi gerekmez miydi... gözlerimi bile deviremedim saçmalığın daniskası fjjffd. yani tamam bu kitaptan çok sağlam bir devam da beklemiyordum çünkü ilk kitaptan zaten biliyoruz bütün popüler fantastik kitapların ucuz bir karışımı olduğunu ama en azından yazar alacağını almış ve kitabın devamı onun hayal gücünün ve *yaratıcılığının* yansıması olacak diye düşünüyordum sağ olsun hayal gücünün ne kadar da sığ olduğunu gösterdi bana. kısmetse olur okuyoruz sanki.
neyse efendim. kendimi zorlayıp kitabı biraz ciddiye alıyormuş gibi davrandığım zaman soracak birkaç sorum var: ayol hani sizin bir direnişiniz vardı? hani paedyn bu kitapta katniss from temu olacaktı da biz onun 'sembolü' haline geldiği bir direniş okuyacaktık? hayır efendim, kitap paedyn ve kai arasındaki ucuz romantizmin ne kadar da epik olduğuna yazarın bizi inandırmaya çalışmasıyla geçti ve sonuç ne biliyor musunuz? ucuz bir romantizm.
kitapta süs olsun diye birkaç karakterin daha adı geçti ve sanırım bunlar önceki kitaptan ama hiçbirini hatırlamıyorum ve bu kitap da cidden hatırlamama hiç yardımcı olmadı. fearless'e powerless'ten kalan bilgilerimle devam edeceğim yine -hiçbir şey bilmeyerek. bu kitabı yok sayıyorum etkisi hiç olmadı.
vee son olarak sürpriz bir şekilde kitaptan hala nefret etmiyorum hahaha. benim daha yüksek puanlar verip nefret ettiğim kitaplar da olmuştu -bknz okuduğum bütün sjm kitapları. kai ve padeyn'den de nefret etmiyorum hatta kai'ı seviyor bile olabilirim -her ne kadar çok fazla rhysand etkisinde yazılmış bir karakter olsa da (belki bu yüzden seviyorumdur kim bilir) paedyn'e karşı ise çok kayıtsızım Allah'ım daha önce bu kadar umursamadığım bir karakter olmamıştı. (pardon kitt vardı doğru ya hchchc bu oğlanın olayı ne hiç anlamadım kitap boyu küçük emrah'ın ilya şubesi gibiydi daraldım resmen)
ayrıca şunu da eklemeliyim ki kitapta çok fazla acotar'dan alınmış sahne vardı. feyre ve rhys'in taht ve aynı yatakta uyudukları sahnelerinin aynısını yazmıştı yazar. tek fark bu kitap yaşı küçükler tarafından da okunabilir müstehcen yazılmadığı için.