The Powerless Trilogy #2

İngilizce
Ciltli

2025 79. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 15:55
kitabın başlangıcı fena değildi. karakterleri hiç sevmememe rağmen okunması kolaydı ve ilerledikçe nedense karakterleri biraz umursayacağımı hissettiriyordu? ama nasıl oluyorsa artık her sayfada gittikçe daha da kötüleşti ve o son... o son yok mu?!!!! okuduğum en berbat sondu aman yarabbim... beni en azından biraz etkilemesi gerekmez miydi... gözlerimi bile deviremedim saçmalığın daniskası fjjffd. yani tamam bu kitaptan çok sağlam bir devam da beklemiyordum çünkü ilk kitaptan zaten biliyoruz bütün popüler fantastik kitapların ucuz bir karışımı olduğunu ama en azından yazar alacağını almış ve kitabın devamı onun hayal gücünün ve *yaratıcılığının* yansıması olacak diye düşünüyordum sağ olsun hayal gücünün ne kadar da sığ olduğunu gösterdi bana. kısmetse olur okuyoruz sanki. neyse efendim. kendimi zorlayıp kitabı biraz ciddiye alıyormuş gibi davrandığım zaman soracak birkaç sorum var: ayol hani sizin bir direnişiniz vardı? hani paedyn bu kitapta katniss from temu olacaktı da biz onun 'sembolü' haline geldiği bir direniş okuyacaktık? hayır efendim, kitap paedyn ve kai arasındaki ucuz romantizmin ne kadar da epik olduğuna yazarın bizi inandırmaya çalışmasıyla geçti ve sonuç ne biliyor musunuz? ucuz bir romantizm. kitapta süs olsun diye birkaç karakterin daha adı geçti ve sanırım bunlar önceki kitaptan ama hiçbirini hatırlamıyorum ve bu kitap da cidden hatırlamama hiç yardımcı olmadı. fearless'e powerless'ten kalan bilgilerimle devam edeceğim yine -hiçbir şey bilmeyerek. bu kitabı yok sayıyorum etkisi hiç olmadı. vee son olarak sürpriz bir şekilde kitaptan hala nefret etmiyorum hahaha. benim daha yüksek puanlar verip nefret ettiğim kitaplar da olmuştu -bknz okuduğum bütün sjm kitapları. kai ve padeyn'den de nefret etmiyorum hatta kai'ı seviyor bile olabilirim -her ne
2025 123. kitabı
Belki sekiz puanlık bir kurgusu yada işleyişi yoktu ama olsundu. Bolca hemde baya bolca datlım, kıymatlım Kai yi ve tabi ki Pae yi okumak bana sekiz puanlık hissiyatlar yaşattı, o yüzden kitaptan da ruh halimden de fazlasıyla memnunum. Bence sayın yazar serinin ilk kitabıyla patlayan Kai ve Pae nin aşırı flörtöz, bir itmeli bir çekmeli hatta bolca kesmeli romantik atışmasına iyice doyulsun diye bu kitabı yazmış. Zira kitapta Pae kaçıyor Kai yakalıyor, Pae yaralıyor Kai yaralıyor, Pae Kai nin yaralarını sarıyor Kai Pae in yaralarını sarıyor, Pae nefret etmek istiyor Kai nefret etmek istiyor, Pae in kanını başkası akıtınca Kainin gözü dönüyor Kainin kanını başkası akıtınca Pae nin gözü dönüyor, Pae Kai nin hayatını kurtarıyor Kai Pae inin hayatını kurtarıyor,…… Kesinlikle ikiside hamamböceği gibiler ölmüyorlar, ölemiyorlar, içten de dıştan da ne kadar yaralansalar hep devam etmeye devam ediyorlar. Ama bir şekilde kitabın sonuna doğru baya sonuna doğru ama :( ikiside affetmeyi, sevmeyi ve sevilmeyi öğrenmek istiyorlar… Bizim oralarda (Rizede) iki kişinin karşılıklı olarak hicivle birbirlerine sağlam laf sokaraktan atma türkü söylemeleri çok meşhurdur. Pae ve Kai nin ilişkisindede bu ritmi hep duydum, sağolsunlar hiç çizgilerinden ve tavırlarından vazgeçmediler. O yüzdendir ki aşırı bayılıyorum onlara. Ama tabi ki Kai ye daha bi fazla bayılıyorum, onu bi netleştirelim de karışıklık falan olmasın.:) Ha bir de Kitt vardı dimi :) yavaştan yavaştan kafayı yiyen masum yeni Kral. Üçüncü kitabı o kadar gömen var ki okumaya çok tırsıyorum. Ama koca kadınım sonuçta kendi elimi kendim tutup burnumdan üç nefes alıp ağzımdan bir nefes vererekten okurum olur biter.:))
Kitap Yorumu
2026 73. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 22:54
Powerless serisinin ikinci kitabı Reckless'in yorumu ile geldim.Öncelikle yedi puan hakeden bir kurgusu yoktu çünkü kitap boyunca pae'nin kaçışını kai'ninse kovalayışını okuyoruz.Gerçekten sadece romantizm olsun diye yazılmış gibi.Direniş'i biraz daha fazla okuyamazmıydık.Araya biraz aksiyon biraz macera katılamazmıydı.Neyse gelelim finale.Final bence aşırı saçmaydı.Kafasını kesse ya da farklı bir ceza verse gelini ilan etmesi çok komikti.
2025 26. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 00:00
İlk kitabın sonu şaşırtıcı şekilde bitmişti ve ikinci kitap bitmek bilmeyen bir aksiyonla devam etti. Ancak bu aksiyonlar tatmin edici değildi. Sürekli olarak problemler olması ve beraber yaralanarak üstesinden gelmeye çalışmalarından sıkıldım. Kitapta Kai'ın bakış açısından okuduğum kısımlar hoşuma gitti. 46. bölümde yaşananları okuduğumda "Sonunda be!" dedim. Bu kitabın sonu da sinir bozucu bitti. Yine de son kitabın yayınlanmasını ve okumayı hevesle bekleyeceğim.
2025 75. kitabı
Bu kitabı, sadece başladığım serileri bitirme takıntım yüzünden aldım ve okudum. Böyle bir takıntım olmasa, ilk kitaptan sonra asla devam etmezdim. Yorumum spoiler içerebilir. Kitabı okumayanların hevesini kaçırmak istemem. Hali hazırda sevilen eserler, alıp kopyalanıp ancak bu kadar yazılabilmiş. Tüm seri bana sadece booktok’ta hakkında paylaşım yapılsın diye yazılmış izlenimi verdi. Hele Kai… “quote machine” ve “emo boy with abs” diye tanımlamalar gördüm onun için. O kadar doğru ki. Sadece yeni favori “book boyfriend” olması için yazılmış bir karakter. Pae ise… hakkında yorum yapmak bile istemiyorum. Kitt ise garibim, yazarın bu kitapta hiç sallamadığı bir karakter oldu. Kitaptaki her şey o kadar yavan ki… Hakkında uzun uzun yazma düşüncesi bile beni boğuyor. Ana karakterlerimizin birbirleriyle didişme döngüleri haricindeki her şey hızlıca geçip gidiyor. Direniş ekibinden kalanlar bi hortladı mesela, onlar sayesinde “Karışım” isimli melezleri öğrendik, hop 2 sayfa sonra onları da geride bıraktık. Kapıdan hızlıca bi selam verip, çıktılar gibi bir şeydi. Yazar da nezaketen bir kereliğine ana karakterimize o ekibi bi düşündürdü. Sonrasında da zaten sadece Kai ve Pae aşkını okumak zorunda bırakıldık. Ufak tefek, sonu çok belli aksiyonlar da oldu tabii. Ama yine her şey hızlıca geçip gitti ve biz ikilimizin didişmelerini, “sadece rol yapıyoruz” adı altındaki öpüşüp koklaşmalarını ve sürekli tekrarlanan diyalogları okuduk. Yani çil muhabbetini kaç kez daha okuyacağız? Önümüzde bir kitap daha var ve bu beni gerçekten korkutuyor. Sevilen kitaplardan araklamalar, zayıf betimlemeler, vasat diyaloglar, sevilen tropeları kullanarak iyi bir hikaye çıkacağını düşünme. Kitabın genel özeti budur. Böyle kitapları okuduğum zaman, özgün ve iyi kurguya sahip diğer eserlere olan
2025 53. kitabı
Nasıl başladı nasıl bitti anlamadığım bir kitap oldu İlk kitabı, okuduğum yılın favorilerine eklemiştim. Bu onu geçemese de çok sevdim ama o final Böyle bir şey bekliyordum, şaşırmadım fakat yine de Kai adına yıkıldım Devamında bizi bol bol kıskançlıklar bekliyor ve umarım serinin son kitabı için çok uzun beklemeyiz. Karakterlere zaten ilk kitaptan bağlanmıştım. Özellikle Pae kadar cesurunu az okudum. Bahsi geçtiği gibi gerçekten de tam bir hamam böceği. Her ortamdan kaçmasını biliyor ve onu öldürmek çok zor. Yine iradesini konuşturdu. Kai’ye, onun görevine ve nefretine karşı dik durmasını, son damlasına kadar mücadele etmesini bildi. Hançerini her defasında Kai’nin boğazına dayamaktan vazgeçmedi. Onu her türlü yendi ama kalbindeki yerine yenildi. Aynı şekilde Kai’de görevinin peşinden koştu koşmasına ama nihai sonucu uzatmak için tüm fırsatı da değerlendirdi. Nefretinin alevi gün geçtikçe sönse de Kral’ına, kardeşine olan bağlılığı asla sönmedi. İkisi de birbirini öldürecek çok fırsat buldu ama ikisi de yapamadı Birbirlerinin hayatlarını bile kurtardılar ve sonunda birbirlerine zincirli bir şekilde kaçınılmaz olan yüzleşmeleri ile üstlerindeki ağırlıklarını atarken ikisinin de artık tek bir korkusu kalmıştı. O da Kral’ın vereceği hüküm… Kesinlikle romantasy severler için çok güzel bir seri . İlk kitabı okumayanlar buradan sonrasını okumasınlar çünkü onlara spoiler olacak . Ilya’nın yeni kralı, Kai’nin kardeşi Kitt başa geçti ve ilk buyruğu krallığın infazcısı olan kardeşi Kai’den Paedyn’i canlı bir şekilde bulup mahkemesi için getirmesidir. Kai’nin de Pae’yi bulmaktan çok daha fazla istediği bir şey yok çünkü onun ihaneti ve babasını öldürmesinin hesabını sormak istiyor. Pae ise son sıvandan sonra perişan halde kaçmış, o gün öğrendikleri ile o da ihanete
2025 40. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 14:13
Okuması keyifliydi, fakat aksiyondan çok sonraki kitaba bir hazırlık, bir geçiş gibi daha çok. Özellikle ilk 80 sayfa kendi içinde bir tekrar gibiydi. Ama ilk kitap gibi bütün yanlış anlaşımlar gereksiz inatçılık yaratarak değil, paylaşılarak çözüldü. Neden gerçekleri ve olanları söylemiyorsun artık diye sinirlenmek zorunda kalmıyorsunuz :)
2025 31. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 06:12
Resmen kalbime dokundu. Reckless aşırı dinamik içerikliydi, gidişat sürekli bir hareket halinde ve karakterlerin artık düşüncelerinin; duygularının daha şeffaflaştığını okuduğumuz bir kitaptı. Yani o sonlara doğru kurulan cümleler, edilen itiraflar, ortaya çıkan doğrular o kadar nazik kelimelerle süslenmişti ki kalbinize dokunuyor. Kitt için gerçekten çok üzgünüm, bu kitapta ondan partlar da okuduk ve daha anlaşılabilir hale geldi hikayesi. Yine de onun durumunun iyice kötüye gitmesi beni üzdü bence hak etmiyordu. O ve Kai tamamen babalarının kurbanıydı. Paedyn ise çok çekiyor bu kitapta ama yine de pes etmiyor bir şekilde tutunmaya çabalıyor. Yine de hala maalesef ısınamıyorum.. asla Kai kadar sevemiyorum. Kai zaten ayrı bi muhabbet. Bu kitapta duyguları ve görevi çakışıyor ama ondan tam da beklenileni yapıyor. Yine söylemiştim tekrar söyleyeceğim tamamen 10/10 kusursuz bir karakter. Harika bir karakter yaratmış. Kitapta 26. Ve 46. Bölümler>>>>>> Fearless bizde ne zaman basılacak bilmiyorum ama geçenlerde ‘Fearful’ çıktı, Kitt’in bakış açısıyla anlatılıyor. Kitt ve Mara diyorlar bakalım ya tek dileğim bizde de basımların hızlanması. Serinin ilk kitabı dışında ikinci kitap ve Novel kitabı harikaydı.
Duygu ve Düşünce
2026 31. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 21:18
O sonun habercisi 3. Kitapta gerçekleşirse ağlarım, şimdi bile kan ağlıyorum, anksiyetem tuttu... Acilen mutlu sona ihtiyacım var ama o olay gerçekleşmeden olmasına ihtiyacım var... Kitt'i hiç sevmedim ilk kitaptan beri ama şuan Kai'ye de aşırı derece sinirliyim, nasıl yaparsın ya bir anda kabullenip nasıl geri çekilirsin
Cidden mi?
2025 51. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2025 23:39
4 ve 5 vermek arasında kaldım yine. Kıs keseceğim. Çok potensiyeli vardı ama yine olmamış ya. Olmamış yani... Bütün olaylar sadece Pae ve Kai'a moment çıksın diye yazılmış. Olayların herhangi bir mantığı ya da düzeni yok. Bir şey sadece oluyor hani ama kimse sorgulamıyor çünkü ön planda Kai ve Pae var ve herkes ne kadar güzel olduklarını konuşup duruyor. (okurlar) İlk kitapta en azından direniş biraz vardı ve Adena için pu an verebilmiştim şu an neden verdim bilmiyorum sardı diye herhalde. Bırakamıyorum da akıyor çünkü. Neyse... Sonu abi sonu... Spoiler var. Patladım. Gerçekten komikti. Hani... Ne alaka Kitt? Abi nereden geldi bu aklına? Yazar yazarken ne düşündü? Okurlar hiç mi gülmediniz ya? Valla patladım. Çok komikti. Niye gelinin ilan ettin ki? Dram çıksın diye. Hiçbir mantığı yok abi. O an kafasını kessen daha mantıklı. Kitapla alakalı her şey çok saçma neyse sarıyor. Sıfır beklenti ve mantık ararsanız okey bir kurgu yani.

Lauren RobertsYazar · 0 kitap
Lauren has lived in Michigan her whole life, making her very familiar with potholes, snow, and various lake activities. She has the hobbies of both a grandmother and a child, i.e., knitting, laser tag, hammocking, word searches, and coloring. Powerless is her debut novel, and she hopes to have the privilege of writing pretty words for the rest of her life.