·74 syf.····Okunma: 05 Kasım 2025 01:38 Başlığa spoiler yazdım ama daha önce Zweig okuduysanız zaten az çok tahmin edebilirsiniz. Ben çok fazla okumamıştım ama hayatı ile ilgili birkaç şey gördüğüm için ruh halini az çok tahmin edebiliyordum. Kitapta 5 hikaye var. 3'ünde karakter intihar ediyor, 2'sinde de öldürülüyor (Ay Işığı Sokağı'nda ana karakter olmasa da). Yani genel olarak zaten hikaye fanatiği olduğum söylenemez ama asla bir ön yargım yoktu bugünlere kadar. Bu kitabı da zaten Kitapyurdu hediye ettiği için almıştım. Fakat farklı yazarlardan da okumaya başladıkça asla bana göre olmadığını fark ettim. Bir de Zweig'ın birkaç kitabını okuyayım dedim ama çok yavan geliyor bana. Daha karakter ile tanışmadan, duygularını, düşüncelerini, hayallerini yorumlamaya başlamadan kitap bitiyor zaten.
Yani demem o ki, -asla hakkım olmadığını bildiğim halde, kendime not olsun diye söylüyorum- hikayeler çok overrated. İnsanlarda roman okuyacak sabır kalmadığı, ancak bunu anlayabildiği için okuyorlar gibi geliyor bana. Zaten ben de uzun süredir kitap okumadığım için ısınma turu olarak hikaye kitaplarına sarmıştım :)