Merhaba dostlar
Öykü okumayı her zaman severim
E bir de bu öyküler fantastikse ,hatta bu dokuz öykü dokuz ayrı yazardansa ne kadar keyifli olur düşünün.
Octopus yayınlarından çıkan, derleme öykü kitabı Krakenden sesler ,kitap dostumuz Özlem editorlugunde basılmış.
Kraken ne demekmiş derseniz İskandinav efsanesinde, Kraken'in denizlerde yaşayan en büyük canavar olduğunu söylenir.
En sevdiğim öykülerden bahsedeyim.
İlki diğer kitaplarını da okudugum Bahadır Karasulu hocamdan Kara Cısim Işıması.Ferit otobanda ilerlerken ,orman kenarında küçük, parlak ,siyah bir metal küre görür ve onu arabanın bagajına koyar .Sonra başına gelenler inanılmaz. Başka bir yaratığa dönüşmeye başlar ve sevgilisini bir ejderha kaçırır.
İkinci sevdigim öykü E. Bilge Az tarafından yazılan Ölü Sevgili .Bir imam olan ve günah işlemekten sonuna kadar kaçınan Nedim bayram sabahı ķöyde namaz kildiracakken Yunan Tanrıçalari kaar guzel bir kadın onunla konuşmaya başlar ve onu günaha davet eder .Şeytan ın yoluna mı,Allah yoluna mı gidecektir ?
Üçüncü öykü @cematikmen tarafından yazılmış Bir Şans Daha .Bir zaman kayması hikayesi .Sokaklarda çöp toplayan ve Allah inancını kaybeden adam geçmişine gidip bazı şeyleri değiştirmeye çalışır.
Dördüncü öykü Özlem Eke tarafından yazılmış olan Gölgesiz. Sineumbra nin gölgesini arama hikayesi.
Beşinci öykü omurlukkitaplar in kızı tarafından yazılan Yansımanın Öteki Yüzü.Lilith in Lily e dönüşme yolculuğunu anlatıyor.
Ve son sevdigim öykü @yarenn_eke tarafından yazılan Kara Kralı Devirmek mı?Bir plazada çalışan muhasebeci Tarkan asansörde cübbeli bir ihtiyar görür ve asansörle farklı bir dünyaya girer .Arman la karşılaşır ve iki kafadar halkı mı rahatlatacak ,yoksa kendilerini mı?
Siz okudunuz mu bu kitabi ?en sevdiğiniz öykü hangisi oldu ?
Kitapla kalın dostlar...
Krakenden SeslerKolektif