·416 syf.····Okunma: 05 Kasım 2025 13:49 Sonunda diyelim çünkü seri biteli kaç yıl olmuş ben yeni son kitabı okuyabildim. Bu yıl yazardan okuduğum 3ncü kitap oldu. Bi raf dolduracak kadar kitabı var ve okunmayı bekleyen iki kitabı daha var. Biri bu #börü serisindeki karakterle ilgili diğeri ise son çıkan kitabı Tengri.
Burdan yazarı ifşa ediyorum, okusana Tengri'yi diyerek baskı uyguluyorOkuyacağız tamam aaa! Ama öncelik seri tamamlamak, ben takıntılı insanım yapacak bir şey yok.
Yıllardır yaptığım tek bir eleştiri var o da bir ayraç bile yapmamaları. Kurt görünümlü bir şey yapın ya hu mis gibi kitapgınıyorum itina ile.
Neyse tabii ben çok ara verdiğim için başta bocaladım. Ama okudukça bir şeyler hatırladım. Zaten belli Bi akışla ilerliyor hikaye, diğer serilerden de okuduğum için toparlama oldu. Bu kitapta yazar evreni birbirine kattı, ihanet üzerine ihanet, kaosa kaos ekledi. Bende vicdansız yazara saydım. Genel itibarıyla Türk mitlerini ve tarihini kullanıyor kurgularında. Yazdığı evrenlerde asla yabancı hissetmiyorsunuz tabii eğer kadim Türk tarihini azcık da olsa biliyorsanız. Karakterler bir zamanlar var olan kişiler olmasa da evren Tolkien evreni değil, halis muhlis Çağlayan Yılmaz evreni Türki evren.
Ortalığı birbirine katmasına sinir olsam da anlıyorum. Antik çağlarda çok fazla ihanet vardı. Şimdi de var ya neyse. Belli başlı şeyler değişmiyor. Mesela koltuğa oturan gücü elinde tutmak için bir zamanlar nerden geldiğini ve kimlerle ter döktüğünü unutuyor. Ya da güç sahibi sadakati gereksiz bağlılık ile bir tutabiliyor. Ve böylece daha fazlasını isteyerek ihanet ediyor. Evet, kurgudan bahsediyorum şu an
Önceki kitaplarda sevdiğim karakterlerin bazılarına bu kitapta sinir oldum haliyle. Komutan kıza üzüldüm ya çok fena işkenceyle öldü. Haberiniz olsun yazarın kanlı bölümler yazarken hiç çekincesi yok. Yani bana göre 16 yaş altı çocukların eline vermeyin.
Bu arada yazar romantizm duygusunu da geliştirmiş kızma yazar. Ben durumdan memnumdum gerçi ama azcık romantizm iyidir. Tabii kurgu önüne geçmeyecek şartıyla. Zaten o yüzden seviyorum vicdansız yazarın kitaplarını.
Sonuç olarak;
Türk mitolojileri ve Tarihi sevenler, ötesi bir #epikfantastik okumak isterseniz, dehşet ve ibretle!