Puan vermedi·416 syf.··Beğendi
· Merhabalar kitap dostlarım yeni bir kitapla daha karşınızdayım
Maeve Binchy, bu romanında bizi İtalya’nın sıcacık atmosferine, insanın içini ısıtan bir hikâyeye götürüyor. Farklı yaşlardan, farklı hayatlardan gelen bir grup insan, İtalyanca dil kursunda buluşuyor. Her biri farklı bir sebeple orada: kimisi kalbini onarmak, kimisi yeni bir başlangıç yapmak, kimisi sadece uzaklaşmak için.
Ama zamanla anlıyorlar ki, “İtalyanca öğrenmek” aslında bahaneden ibaret… Asıl öğrenmeleri gereken şey; kendini affetmek, güvenmek ve yeniden sevebilmek.
İtalya’nın taş sokakları, güneşli meydanları ve dost sofraları arasında bu insanlar birbirine dokunuyor, değişiyor, iyileşiyor.
Bu kitap insanın içini ısıtan, kalbine dokunan bir hikâye. Okurken sanki o küçük İtalyan kasabasında kahfe de oturup onların konuşmalarını dinlermiş gibiydim. Yazarın, en sevdiğim yönü burada da kendini gösteriyor: sıradan insanları, olağan hayatları öyle sıcak bir dille anlatıyor ki, sayfalar arasında kendi duygularını buluyorum.
Kitap da aşk, sadece birine duyulan his değil , kendini yeniden sevmeyi öğrenmek anlamına geliyor. Umut dolu, huzurlu, hayata yeniden inanmak isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap