Yaşar Kalafat 'ın Ortadoğu’da Evanjelizmin Bayraktarlığında Siyasi Oryantalizm adlı eseri, isminden de anlaşılacağı üzere, Ortadoğu coğrafyasındaki Evanjelizm hareketlerinin ve bununla ilişkili olarak Siyasi Oryantalizm'in etkilerini ve rolünü inceleyen önemli bir çalışmadır.
Ortadoğu’da Evanjelizmin Bayraktarlığında Siyasi Oryantalizm, Evanjelist düşüncenin ve bu inancın siyasi tezahürlerinin Ortadoğu politikaları üzerindeki etkilerini araştırmaktadır. Bu bağlamda, Evanjelist grupların bölgeye yönelik vizyonları ve bu vizyonların ABD ve diğer Batı güçlerinin politikalarıyla nasıl örtüştüğü kitapta incelenmiştir.
Oryantalizm kavramı, Batı'nın Doğu'yu (özellikle Ortadoğu'yu) kendine göre tanımlama, basitleştirme ve indirgeme biçimlerini ifade eder. Siyasi Oryantalizm ise bu bakış açısının doğrudan siyasi müdahalelere ve politikalara nasıl dönüştüğünü gösterir.
Kitapta, dış müdahalelerin ve emperyalist stratejilerin, Evanjelist söylemler ve Siyasi Oryantalizm üzerinden meşrulaştırıldığına dair analizlerin yanı sıra, bölgedeki etnik milliyetçilik ve terörizm gibi hassas konuların dış müdahalelerle nasıl manipüle edildiğine dair eleştirileri mevcuttur.
Yaşar Kalafat 'ın,bu eseri, kritik bir bakış açısı sunarak, Ortadoğu'daki gelişmeleri sadece siyasi veya askeri güç mücadeleleri olarak değil, aynı zamanda derin kültürel ve ideolojik katmanlar üzerinden de analiz etmeyi amaçlayan bir eserdir.
Ortadoğu’da Evanjelizmin Bayraktarlığında Siyasi Oryantalizm, özellikle Evanjelik siyasetin bölge üzerindeki etkisini anlamak isteyenler için başvuru niteliğinde bir kaynaktır.
⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆