Gurur Hoşlanılacak Bir Tip Değil;
2025 19. kitabı
Merhabaaaa, uzun süredir buraya hiç uğramadım. Dün attığım alıntıyı es geçersek tabii. Bu kurguyu Wattpad'de okudum ve her şekilde okuduğumu düşünüyorum. Her neyse başlayalım. İlk olarak, bu kitap Wattpad alemine ilk giriş yaptığımda okuduğum ilk kitaptı. Ben de yeri ayrı olsa da son bölümler sıktı. Tabii 1 kitaptaki değil, 3 kitaptaki son bölüm. Güzel bir kurgu şahsen bana göre konusu da özgün. Zaten kitabın alt başlığı kurma bebek. Bu nedenden dolayı Farah çok güçsüz bir karakter diyemeyeceğim. Kadın karakterin geçmişini okuyan biri olarak söylüyorum ki, bence Farah Maral'ın en güçlü karakterlerinden biri. Siz belki 'güçlü' ögesini fiziksel olarak düşünüyor olabilirsiniz. Ama benim için güçlülük; geçmişinde yaşadığı ne tür acılar varsa bunları arkasında bırakarak kendisine yeni bir sayfa açan her kimse. Kitapta Gurur karakteri, ilk 10 bölüm nefret ettiğim bir karakterdi. Sonrasında alışmaya başladım ve içim ısındı. Ama Karun'a ısındığım gibi ona ısınamadım. İki karakter de çok güzel yazılmış. Ki bence burada Maral kendi yazım dilini çok ortaya atmış. Benim için ilk bölümler bir ganimet değerinde. Ne yazık ki okuduğum bir kitabı tekrar okursam bana cringe geleceği için okuyamıyorum. Denedim ama ilk bölümde yapılan hatalardan sonra kitaptan bir gıdım soğudum. Neredeyse Maral'ın seri olarak iki kitabını okudum. Ama eğer kitap sayısını sorarsak muhtemelen 5 kitabını okudum. Maral AtmacaMaral Atmaca Böyle devam etmen dileği ile, ama lütfen sarkaç kurgusunu yazmaktan artık hoşlanmıyorsan kitabı askıya almanı öneririm. Kendi şahsi düşüncem ve yazımın bana batmıyor.
Sarkaç 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20281,000 okunma