#okudumbitti #5
2025 26. kitabı
Tess Gerritsen'ın Rehine (Vanish) romanı, bir kez daha klasik bir polisiye hikâyeden çok daha fazlasını sunmaktadır. Yazar bu kez okuyucuyu yalnızca bir suçun değil, aynı zamanda insanlığın en karanlık yönlerinden birinin içine çekmektedir: insan kaçakçılığı. Kitap, hem tıbbi detaylarıyla hem de psikolojik derinliğiyle Gerritsen'ın ne kadar güçlü bir hikâye anlatıcısı olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır. Hikâye, morgda bir cesedin "aniden" canlanmasıyla başlamaktadır. Dr. Maura Isles, bu olayın şokunu henüz atlatamadan hastanede beklenmedik bir kriz patlak vermektedir. Canlanan kadın, hastanede bir odaya saklanmakta, ardından eline geçirdiği silahla insanları rehin almaktadır. İlk bakışta herkes onun akli dengesini yitirmiş bir suçlu olduğunu düşünse de, olayın arkasında çok daha büyük ve karanlık bir gerçek yatmaktadır. Rehin alınanlar arasında dedektif Jane Rizzoli de bulunmaktadır. Gerilim her sayfada yükselmektedir; çünkü bu, yalnızca bir saldırı değil, büyük bir suç ağını ortaya çıkarma mücadelesidir. Rehine, sadece sürükleyici bir gerilim romanı değil; aynı zamanda 'kurbanların sesi duyulsun' diye yazılmış cesur bir hikâyedir. Gerritsen, tıbbi gerilim türünü insanlık dramıyla birleştirerek hem düşündürmekte hem de sarsmaktadır. Okurken nefesinizi tutmaktasınız, ama son sayfayı kapattığınızda asıl nefesinizi insanlığın bu karanlık yüzüyle yüzleşirken vermektesiniz.
RehineTess Gerritsen · Doğan Kitap · 20256,6bin okunma