2025 38. kitabı
Mathilda & Mary Shelley 1819 " Ey insanoğlunun hummalı kovanı! Duvarlarının içinde kim bilir ne kahramanlıklar ne alçaklıklar var! İyilere de günahkarlara da ne hesapsız acılar var, heyhat! Kendinize hür diyorsunuz ancak her hür insanın hürriyettini on tane köle sağlıyor... " Dikkat!! Bu kitap korku içermez !! Ama korkudan daha rahatsız edici şeylerde olabilir. Kapak tasarımını çok başarılı bulsam da okuyucuyu yanıltabileceğini düşünüyorum . Kitap kesinlikle bir korku kitabı değil. Genel teması ölüm , öz yıkım ve yas . Yazar bu konuları özellikle ölüme bakışını çok başarılı aktarmış. Konudan ziyade dili bana bir süre sonra şiir okuyormuşum gibi geldi, okurken çok zevk aldım. Kitabın konusu ise tam olarak her şeyiyle beni rahatsız etti. İki genc aşık olup evleniyorlar ve bir çocukları olucak. Doğum sırasında annenin hayatını kaybetmesi üzerine baba ağır bir yas dönemi yaşıyor ve yeni doğan kızınından olabildiğince uzaklaşıyor. Mathilda soğuk ve mesafeli halasıyla büyüyor . Yıllar sonra babası geliyor ve olması gereken baba kız ilişkisinden biraz daha karanlık ve derin bir şey oluşuyor. Yazarın ağır depresyondayken yazdığı bu eser ölümünden yaklaşık 100 sonra basılıyor. Yazar ve Mathilda'nın benzerlikleri otobiyografik bir yankı oluşturuyor. Yazarın hayatını ayrıca anlatmak isterim aslında merak uyandıran çok fazla detay var . #k:138201mmar Mary Shelley
MathildaMary Shelley · İthaki Yayınları · 20181,206 okunma