Dünyanın %99.4’ü kadar çoklukta insanının hayatını etkileyecek biyolojik askeri bir deney düşünün. Bu kontrolden çıkarsa veya çıkması için sebepler olursa ne mi olur? Stephen King Mahşer isimli şaheserinde bunu tüm detayları ile anlattı. Mahşer - Kaptan Trips çizgi romanında ise hem resimlerle hem de diyaloglarla canlandırdı. Hem dizisi ile gönülleri fetheden, insanı korkutan ve merak duygusunu perçinleyen Kaptan Trips, ismi gibi salgın şeklinde yayılıyor.
Yakın tarihte tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19’da evlere kapanmış ve maskesiz gezemez olmuştuk. Aşılar olduk, bazıları karşı çıktı, sokağa çıkma yasakları derken büyük bir fiziksel ve psikolojik yıkım yaşadık. Çizimler o kadar gerçekçi ki elimi sayfalara daldırıp kendimi çizgi romanın içinde hissetmedim desem yalan olur.
Benim favorim Nick. Dilsiz ve yazarak iletişim kuruyor insanlarla. Büyük bir belirleyici role sahip. Köpek Kojak deseniz sadakati ve sevgisi ile insanlardan çok daha iyi kalpli. Stu Redman ise Kaptan Trips virüsünü kapmadığı için ilk zorla incelenen denek. Kötü günler geçirdi. Frannie ise evlenmek istemediği kalpsiz adamın birinden hamile; şükürler olsun ki durumu iyi. Larry, Mısır tarlası içindeki Ana ve en korktuğumuz Kara Kule’den bu yana dostumuz olan Randall Flagg… Geceleri yatağımızın altında, rüyalarımızın kabusu, gerçek bir canavar.
Hayatta kalmaya çalışan bir avuç insan kendi arasında iyinin ve kötünün çizgilerini çekecek. Tüm bunlar olurken sevmeye, sevilmeye, nefret etmeye, üretmeye, savaşmaya devam edilecek. Çünkü bilirsiniz Ka bir tekerlek gibi dönmeye devam eder. Şans biz okurlardan yana olsun. Kaptan Trips, Mahşer çizgi romanının maalesef elimizdeki tek çizgi romanı. Devamı Türkçeye çevrilmedi. Bu esaret bitsin istiyoruz.
Stephen King evreninin kapıları sonsuza kadar açık olsun.