Sigmund Freud müəllimin ilk kitabıdı oxuduğum. Digəraqqında bir çox video və məqalə oxumuşam təbii ki amma kitabları ayrı bir dəryadı. Oxunmağı o qədərdə asan deyil, bəzən stop edib düşünməli, araştırmalı və bəzəndə "diskas" etməlisən. Hər fikri ilə razı oluna bilinməyəcək bir müəllimdi amma Nitşe ilə oxşar kafada olması, önəmli mövzuları açıq və aydın izah etməsi ( ya da sadəcə bildirməsi) məni özünə daha da cəlb elədi.
Kitabda da yer verilən və ən çox diqqətimi çekən mövzu isə "Bakirəliyin sevgidə rolu" oldu. Mənimdə ən sevmədiyim və həmişə toxunmaq istədiyim topicdi. Təəssüf ki ən nifrət etdiyim adətlərimizdən biridir, belə bir şey ilə fəxr edən insanları heç cürə anlamamışam, anlamaq niyyətimdə yoxdu.
Absurt yanı çoxdu, belə bir adət-ənənə varsa, evlilik buna görə qurulursa bu biz tərəf üçündə olmalıdı, niyə yalnız qadın bakirliyini qorumalı, oğlan özünü "tatmin etməlidir". Deyəsən dinimiz ya da yaradan bu hissəni pass keçib. Bu adətə görə nə qədər qadınlar öldürülür, səhv ailələr qurulur, ərkən yaşda evləndirilir, stresli həyata məhkum qalınır.
İndiki dövrdə heç bu da mümkün deyil qiryətli qərdeşlərim. Min cürə əməliyyatla 5 dqdə insanı anadan gəlmə edirlər. Belə şeylərlə sevginizi, ailənizi qurmayın. Əsas sevginiz təsdiqləndikdən sonra başqa söhbət olmasın, hərəmizin keçmişində nələr var bunu heç kim bilməyəcək. Sözünüz boğazınızdan keçsin, qulağınızda sırğa olsun bəs edər :d
Hə birdə unutmadan; Yenge deyirdilər deyəsən o qapının ağzında gözləyən, ədyaldakı qanla bayram edən paslı gülləsi çatmayan qadınlara. Yığıb bir padvala hamısını yandırsam ölkədə biraz inkişaf olar bəlkə.