2025 74. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 13:21
Puanının yüksek olması ve farklı bir kültüre ait polisiye okumak istemem sebebiyle aldım. Beğendim, dili sade, rahat okunuyor. Sadece isimler farklı, karakterlerden kim kadın kim erkek ilk çıktığında anlaşılmıyor. Okudukça kişiler netleşiyor. Sonu şaşırtıcı ve ters köşeydi. Tavsiye ederim. Spoiler Eski karısının peşini bırakmayan, kötü bir adamın sebep olduğu trajedi. Evsiz adama yazık oldu, İsigami'ye de acıdım. Suçsuz değildi ama bütün fedakârlıkları boşa gitti. İsigami kendi halinde biraz asosyal bir lise matematik öğretmeni. Komşusu Yasuko'ya platonik aşık oluyor. Bir adamın hiçbir alakası olmayan bir kadına bu kadar değer vermesi çok nadir. Kadın eski kocasını öldürüyor ve İsigami suçu örtbas etmek için evsiz bir adamı öldürüp, kadının eski kocası gibi gösteriyor. Amacı Yasuko'yu olayın dışında bırakmak. Yasuko'nun yaşadığı vicdan azabı sonunda suçunu itiraf etmesi, İsigami'nin ince ince yaptığı bütün planları bozdu. Yasuko'nun yerinde ben olsam ne yapardım emin değilim. Çok ciddi bir ikilemde kaldı. O yüzden huzur ve rutin çok önemli, Allah kimsenin huzurunu düzenini bozmasın.
ŞüpheliKeigo Higashino · Athica + Nox Yayınları · 2025166 okunma