2025 50. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2025 19:23
Yorum yapmadan geçemeyeceğim. Karakteri babadan, kişiliği anneden oluşan insanın yetişkinken içinde yaşadığı sıkıntıların, hayata karşı takındığı olumsuz tavırların, insanlara karşı tutumlarındaki sorunların hepsinin aslında tamamiyle çocukluğuna bağlı olduğunu bilmiyorsanız öğreten bir kitap :) Ve insanın hayatındaki bu sorun, yani kendi benliğini, duygularını, düşüncelerini iyileştirmediğinde kendinden sonra yetiştireceği nesili de etkilediğinden bu durumu kısır döngüye uğratıyor. İçindeki yaralı çocuğa yardım etmeyerek aslında ilerideki kendi çocuğuna iyilik ettiğini düşünüp muhtemelen zarar veren hasarlı bir çocuk yetiştiren anne babaya dönüşecek. Aslında bu yönden kişinin kendini iyileştirmesi toplumu iyileştirmek. Kişi kendini iyileştirdiğinde aslında kendi gibi yaralı olan gönüllere bir umuttur. Yalnız başına iyileşemez bir insan. Biri elinden tutması sarsması gerek. Hayatın ikinci doğumu olan evliliğe de değinerek kişinin farkındalığını arttıran bir yönü oldu. Hiçbir erkeğin eşinden annesi gibi olmasını, hiçbir kadınınında eşinden babası gibi olmasını beklememesini aslında günümüzdeki problemlerin kişilerin çocuklukta eksik kalan anne babadan alamadığı duyguların eşten beklemesi ve bunu elde edememesinde oluşan hayal kırıklığını, üzüntüyü ve evliliğin olumsuz etkilenerek boşanmalara sebebiyet verdiğini dile getirdi. Sağlıklı bir yuva kurup, sağlıklı bir çocuk yetiştirebilmek için önce kişinin o kıvamda o ruhsal olgunlukta olması gerekmektedir. Güzel bir çocuk yetiştirebilmek ayrı bir sanat, tüm sanatçılara selam olsun :)
Çocukluk SırrıAdem Güneş · Nesil Yayınları · 20121,061 okunma