2025 42. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2025 00:00
Kısacık dev bir Kristof eseri Neredesin Mathias! Kitapta bir öykü, bir oyun ve sonsöz yer alıyor. Arkakapak yazısı sonsözden alınmış, görsellere ekledim. Agota Kristof edebiyatı çok iyi anlatılmış Büyük Defter üçlemesini okuyanlara Neredesin Mathias öyküsü tanıdık gelecektir. Yine bir kardeş durumu var, anlatıcı kim, olayı yaşayan hangisi, gerçek mi sanrı mı değişiyor. Üçlemenin çocukla ilgili kısacık vurucu bir versiyonu diyebilir. Bir de Line, Zaman adlı oyunu var. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş, rollerin değişmesi üzerine daha belirli bir zeminde ilerliyor. Niye sevdim bu kitabı bundan bahsetmek istiyorum. Laf kalabalığı yapmıyor Kristof, boşluklar var ama hem kendisi hem okur dolduruyor aslında, o sakin görünen atmosferi birden sertleşebiliyor, ki bunu çok seviyorum. Ve hayatı yaşayamayan karakterleri var, varoluşunu gerçekleştirememiş şartların dayatmasıyla sürüklenen. Aslında bunlar Kristof edebiyatı için geçerli, sadece bu kitap için değil. Kristof okurken soyutlanıyorum, tamamen onun atmosferindeyim, kitap bittiğindeyse ise bir süre hisler geçmiyor. hissedebilen bir okur değilim, çok nadir bir durum benim için. Belli bir mesafeden irdeler yargı dağıtırım genelde sjdjs Bir de boşluklarını doldurmayı, hikayelerini kafamda evirip çevirmeyi seviyorum. Tabii ki hakkında iyi kötü bir çok
Neredesin Mathias?Agota Kristof · Can Yayınları · 2025564 okunma