2025 21. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2025 19:29
Ne yazık ki, çevremizdeki insanlara karşı ne kadar nazik olsak da kendimize aynı nezaketi gösteremiyoruz. Bir hata yaptığımızda, çevremizdeki insanlara karşı son derece şefkatli olsak da aynı şefkati kendimize vermiyor ve kendimize karşı çok kırıcı oluyoruz. Çevremizdeki sevdiğimiz insanlara karşı asla kullanmayacağımız kaba cümleleri kendimize söylemekten çekinmiyoruz. İşte bu kitap, hemen hemen her insanda olan bu hatayı işleyen ve buna karşı çözüm üreten değerli bir kitap. Tabi ki, yıllar boyunca inşa ettiğimiz bu hatalı davranışı değiştirmek hemen mümkün olmasa da kitap bu konuda güzel bir farkındalık kazandırıyor. Özellikle kitabın ilk yarısı gerçekten çok güzeldi. Bazı cümleleri o kadar beğendim ki, tekrar tekrar okuyabilmek amacıyla boş bir kağıda tek tek yazdım. Kitabın içindeki alıştırmalar da çok iyi. Yazarın kendi hayatından da anekdotlar sunması anlattıklarını destekler nitelikte olmuş. Kitapla ilgili eleştirilerim de olacak tabi ki. Bence kitap gereğinden fazla uzun olmuş. Özellikle sonlara doğru yazar, sürekli tekrara düşmeye başladı. Kitabı daha kısa tutabilirdi bence. İkinci olarak, kitabı okurken aslında yazarın kadınlara daha çok hitap etmeye çalıştığına dair bende bir izlenim oluştu. Özellikle kitabın sonlarına doğru bahsettiği konular okurken beni çok sıktı açıkçası. Sonuç olarak; eğer içinizde sizi sürekli eleştiren o sesle mücadele etmek konusunda sorun yaşıyorsanız kesinlikle bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kitabın ilk yarısı gerçekten bu konuda size çok fayda sağlayacaktır. Kitaba başlarken ve kitabı bitirdikten sonra yazarın önerdiği web sitesindeki öz şefkat testini yapmanızı ve sonuçları karşılaştırmanızı tavsiye ederim. Kitabın faydasını göreceksiniz.
Psikoloji
Öz ŞefkatKristin Neff · Diyojen Yayıncılık · 2021448 okunma