2025 56. kitabı
Şu Çılgın Türkler #şuçılgıntürkler, Emperyalizme karşı kazanılmış ilk kurtuluş Savaşının kitabı...Süngüsüz, dipçiği, küreği, yumruğu, dişi, tırnağı ile aç susuz ordumuzun kazandığı mücadele. Eser, belgelere dayalı, gerçek olgu ve olayların romanıdır. Belgeler, mektuplar, anılar makaleler, bilgiler, raporlar, haberler gerçeğe bağlı kalarak öyküleştirilmiştir. Serv Antlaşması'nı İstanbul yönetimi kabul etmiş, Ankara reddetmişti. Yoksul Ankara'da toplanmış bir avuç yurtsever dünyaya meydan okuyordu. Dünyaya egemen batılı yöneticiler bu meydan okuyuşa güldüler. Sevres'i reddedenleri 'çılgın' diye küçümseyip alay ettiler. Ve bu Çılgın Türkler yeniden tüm dünyaya Türk'ün gücünü gösterdiler. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Okuyun, okutun kitapla sevgiyle kalın. Dünyanın hiçbir kadını 'Ben vatanımı kurtarmak için Türk kadınından daha fazla çalıştım' diyemez. Çünkü inanılmaz bir şey oldu, kağnı kamyonu yendi.. İnsan tarihten utanır be. Vatan pahasına siyaset olur mu?
Şu Çılgın TürklerTurgut Özakman · Bilgi Yayınları · 202324,6bin okunma
Kaleminize sağlık ilk çıktığında okumuştum sonra da askerde tüm askerlerin okuması için emir verilmişti nutuktan sonra okunması gereken en müthiş eser.
Gülcannn
Teşekkür ederim sizinde yüreğinize sağlık, dediğiniz gibi okunması gereken eserlerden.
Gülcannn
Herkes okumalı🙏