2025 145. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2025 07:06
MUPHEM BİR AN İsmail Yüksel Selam kitap dostlarımm güzel bir kitapla karşınızdayım. Roman; karanlık aile sırlarının, çocukluk travmalarının, yasakların, görünenlerle gizlenenlerin birbirine karıştığı, oldukça sert bir yaşam mücadelesinin içinden doğuyor. Ana karakter Asım, hem geçmişinin ağırlığıyla hem de kaderine sürekli yön veren insanlar ve ilişkilerle sınanan bir genç. Hikâyede; aile içi şiddet, yanlış seçimlerin bedeli, sevginin iyileştirici yanı ile kimi zaman ne kadar yıkıcı olabileceği; dürüstlük, sadakat, vicdan ve onur gibi temalar güçlü şekilde işleniyor. Asım’ın hayatına giren kadınlar — Aslı, Melek ve Sedef — yalnızca birer “aşk unsuru” değil; her biri Asım’ın hayatındaki dönüm noktalarını belirleyen, kendi acıları ve hikâyeleri olan kişiler. Arka planda ise yıllar önce başlamış bir aile düğümü, beklenmedik ortaklıklar, üzeri örtülmüş suçlar, yanlış anlaşılmalar, intikamlar ve hiç kimsenin sandığı gibi olmadığı ilişkiler ağı var. Karakterlerin birbirine bağlanma şekilleri tamamen tesadüfi değil; her adımda geçmişten bir gölge yükseliyor. Hikâye ilerledikçe, sevgi ile nefret arasındaki çizginin ne kadar ince olduğu, bir insanın karanlığıyla yüzleşmek için neleri göze alabileceği ve her tercihin nasıl zincirleme sonuçlar doğurduğu ortaya çıkıyor. Yazar, sürekli yeni bir düğüm, yeni bir sır ve yeni bir kırılma noktasıyla okuru diri tutuyor. Romandakilerin neredeyse hiçbiri göründüğü gibi değil; herkesin bir hesabı, bir yarası veya gizlediği bir tarafı var. Asım’ın yolculuğu da “kurtulmak”, “sevilmek” veya “affedilmekten” çok daha büyük bir şeye evriliyor. Eğer sizde bu tür kitaplar okumayı seviyorsaniz bu kitap tam size göre. Müphem Bir An
Müphem Bir Anİsmail Yüksel · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) · 202710 okunma