Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 22 Kasım 2025 11:47 Mahalleden Arkadaşlar, Selçuk Aydemir'in 90'lı yılların tozlu sokaklarına, çocukluğun masum yaramazlıklarına ve mahallenin unutulmaz karakterlerine açtığı nostaljik bir kapı. Tabletlerin, akıllı telefonların olmadığı çocukların gerçekten çocuk olduğu o dönemi hem komik hem de içten bir dille anlatıyor. Küçük bir mahallede "mahallenin reisi" İsmet'e hayran bir çocuğun, onun gözüne girmek için yaptığı bin bir türlü numara, arkadaşlarıyla kurduğu kendi çapındaki çete, yedikleri kazıklar, hayal kırıklıkları ve saf rekabetler kitabın mizahını canlı tutuyor.
Aydemir, 9 yaşındaki hâlini anlatırken sadece komik anılar değil, aynı zamanda dönemin mahalle kültürünü, bakkalıyla, sahadaki maçlarıyla, terk edilmiş evleriyle, amigalarıyla, civcivleriyle, o yılların sinema
alışkanlıklarıyla birlikte yaşayan bir atmosfer sunuyor. Okurken insanın icini hem eălendiren hem de "Bizim mahallede de böyleydi..." dedirten bir gerçeklik hâkim. Benim gözümde kitap; samimiyeti, doğal akışı ve sıcak mahalle enerjisiyle okuru hemen icine çeken, yer yer kahkaha attırıp yer yer o eski günleri özleten bir büyüme hikâyesi.
Çocukluğunu 90'larda geçiren herkes icin tatlı bir zaman yolculuğu; genç okurlar içinse mahalle kültürünün sahici hâlini tanıtan keyiflli bir anlatı. Kısacası; mizahın, nostaljinin ve anıların iç içe geçtiği, eğlenceli ve dop dolu bir kitap.
Okuyacak olanlara keyifli okumalar diliyorum