2025 17. kitabı
. Kitap, kariyerinde başarılı bir kadın olan Ceyda ile işini bırakıp evde kalmayı tercih eden eşi Mert’in hikayesini anlatıyor. “Ev hanımı” kavramını bir erkek üzerinden ele alarak, toplumsal normları sorguluyor. Mert, evde yemek yapan, çocukla ilgilenen ve temizlikle uğraşan bir “ev beyi” olmuş, Ceyda ise yoğun iş temposu içinde evliliğini dengelemeye çalışan bir iş kadını haline gelmiştir. Geleneksel rollerin tersine çevrildiği hikayede, erkek karakter ev işleriyle ilgilenirken, kadın karakter kariyerinde yükselir. Bu durum, hem çevresindekilerin hem de çiftin kendi iç dünyasını sorgulamasına yol açar. Kitap, toplumsal beklentileri de, düşündüren bir şekilde ele alıyor. Çiftlerin modern yaşam içinde birbirini anlaması, rol paylaşımı ve iletişim temaları ön planda olacak şekilde ortaya çıkıyor. Kitapta konuşma diline yakın bir anlatımla, içten ve esprili bir anlatım tarzı kullanılmış. Bazen sohbet havasında, günlük hayattan örnekler, diyaloglar ve sosyal medya göndermeleri ile içten bir hikaye paylaşılmış. “Ev Beyi”, hem güldüren hem düşündüren bir kitap. Özellikle ilişkilerde eşitlik, empati ve anlayış konularına duyarlı okurlar için keyifli bir okuma sunuyor. #EvBeyi ^ ^ #alıntı Kalbin içi kadar dışı da sabır ister. ^ ^ #aslıkızmaz #inkılapkitabevi #edebiyat #bloghemsire #roman #yenikitap
Ev BeyiAslı T. Kızmaz · İnkılâp Yayınevi · 2025120 okunma