·104 syf.····Okunma: 24 Kasım 2025 12:33 Selamlar bugün sizlere Zaman Makinesi anlatacağım. Bu kitapta Zaman Gezgini olarak anlatılan karakterimiz ürettiği Zaman Makinesi ile 802701 yılına gidiyor. Uzak gelecekteki insanların Yerüstü ve Yeraltında yaşayan Eloi ve Morlock'lar olarak ayrıldığı görülüyor. Morlock'lar toplumsal adaletsizliğin bir sonucu olarak Yeraltını ev olarak benimsemiş ve gün ışığında kaybolan, geceleri ise Eloi'ları avlayan yaratıklardır. Zaman Gezgini'nin de Zaman Makinesi'ni saklayan Morlock'lar, geceleri Zaman Gezgini'nin peşine düşseler de yakalyamazlar ve Zaman Gezgini günümüze döner. Zaman Gezgini ne kadar çevresindekileri yaptığı zaman yolculuğuna inandıramasa da gelecekte gördüğü ve yaşanan şeyler doğrultusunda hayatımıza biraz da olsa ışık tutuyor. Kitap yazıldığı zamana göre çok iyi bence. 1895'te yazılmış, o zamanlar internet ve akıllı cihazların da olmadığını düşünürsek çok iyi gerçekten. Kitap güzel ama ben okurken hızlı okuyamadım neden bilemiyorum ama ağır ağır ilerledi çok akıcı gelmedi bana. Ama tavsiye ediyorum yine de güzel bir kitaptı. Puanım 7.