2025 14. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2025 16:17
Bu kitap için son 100 sayfaya kadar neden NWT Bestseller olduğunu asla anlamadım açıkçası. Anlatımı çok akıcı ve kolay okunan bir kitap. Kendinizden pek bir şeyler bulabileceğinizi sanmıyorum. Kitap yayıncılık sektöründen bahsediyor. Hatta baya güzel eleştiriler getirmiş ama ben en azından yazarlıkla iligili pek bilgim olmadığı için biraz uzaktan baktım anlatılanlara yine de çok yabancı gelmiyo denilmek istenileni anlıyorsunuz. Ana karaktere gıcık mı olmalıyız haklı mı bulamıyız bilemedim. Ama ortada bir yalan olduğu kesin. İnsanın bir yalana kendini nasıl inandırabildiği ve bir yalanın sizi nasıl tükettiğini çok iyi anlatmış. Genel yaşama uzak bir konu seçimi ama sosyal medya linç kültürünü anlatışını beğendim. Çünkü gerçekten anlatıldığı gibi birbirini çiğ çiğ yemeye çalışan sanki hepimizi mükemmeliz gibi karşıdakinin tel bir açığında onu şeytan ilan etmeye hazırız özellikle twitterda. Bu tarz güncel konulara eleştirisini, okumasının kolay oluşunu ve kendiside asyalı olmasına rağmen bu konuyu da objektif işleyişini beğendim.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,3bin okunma