"Aile her şeyden önce gelir." cümlesi hiçbir zaman bu kadar tüyler ürpertici hissettirmemişti...
Hem oldukça akıcı hem de etkileyici bir anlatıma sahip olan Miras'tan bahsedeceğim bugün sizlere. Türü gerilim olsa da kitabın %70 lik bir kısmının daha çok aile içi entrikalardan oluştuğunu söylemeliyim. Son bölümlerde ise gerilim gerçekten adım adım tırmanıyordu. Severek okuduğum kitaplardan biri oldu
Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, ülkenin en büyük şirketlerinden Petro Vision'un varisleri olan Aseem ve eşi Zoe, Aisha ve Myra anne ve babalarının evlilikte yıldönümü nedeniyle Myra'nın satın aldığı gözlerden uzak Killbryde adasındaki malikanede bir hafta geçireceklerdir. Bu süre içinde yakında emekli olmayi planlayan babaları yaklaşık üç yüz milyon poundluk mirasını ve kimi varis olarak seçtiğini açıklayacaktır.
Varis olarak seçilmek için üç kardeşin de birbirinden farkli planları vardır. Fakat her birinin taktığı nezaket maskesi, para hırsıyla dolu yüzlerini saklamaya yetmeyecek; maskeler birer birer düştüğünde ardında yatan korkunç sırlar ve büyük bir aile dramı ortaya çıkacaktır.
Bu tür kitaplar okumayı seviyorsanız mutlaka bir şans vermelisiniz
İste bu kitaptan sizler için seçtiğim birkaç alıntı:
"Yanınızda paylaşacağınız biri yoksa para ve başarı neye yarar ki?"
"Bu ailede sadece tek bir temel kural vardı: Aile her şeyden önce gelirdi. Her zaman."
"Benim tatil anlayışım fırtınalı gökyüzü ve insanı uçurumdan aşağı atabilecek güçte sert rüzgarlar değildi."