Kasım 2025
Prime Kitap

Selam :)
2026 16. kitabı
Ben ne okudum böyle ya "Aile herşeydir " adı altında yapılan kötülükleri, çevrilen entrikaları kitabı şokla okudum. Yazar sonunda ve son cümlesinde öyle bir ters köşe yapmış ki yani şaşırmadım desem yalan olur. Bir insanın nasıl kolay harcandığını bu kitapta daha iyi anladım. Böyle aile olacaksınız olmayın arkadaş. Hele o kaynanaya aşırı sinir oldum. Resmen sessizce her şey müdahale ediyor ama hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Resmen kitabın içerisine girip onu boğmak istedim o derece sinir etti beni. Ölen kişiye o kadar üzüldüm ki keşke o ölmeseydi. Onun yerine ölecek o kadar kişi vardı ki o olmamalıydı. Kitabı aşırı beğendim okuması çok kolay bir kitaptı. Katile yaklaştıkça aslında uzaklaşıyordunuz. Kitabın sonuna kadar kim ölü kim katil merak ediyorsunuz ve kitap böylelikle kendini okutturuyordu. Okurken o kadar üzüldüm ki hele de sonuna yarım saat kendime gelemedim. Sürükleyici ve heyecanlıydı...
2025 99. kitabı
Miras, zengin aile sırları, güç mücadeleleri, ihanet ve mirasın gölgesindeki insan ilişkileri gibi temaları harmanlayan, karakter odaklı bir gerilim romanı. İskoçya kıyılarındaki özel bir adada, zengin Hint ailesi Agarwal’ların düzenlediği bir aile toplantısıyla başlıyor kitap. Ailenin patronu olan baba, şirketin mirasının nasıl paylaştırılacağını açıklamak üzere herkesi bir araya toplar ancak bu buluşma kısa sürede beklenmedik bir yöne evrilir. İşlenen bir cinayet, üç kardeşin paraya olan ihtiyaçları ve açgözlü insanların bundan menfaat sağlamak için başvurdukları çeşitli yollar... Kitap dönüşümlü olarak iki kişinin anlattıklarıyla ilerliyor. Biz bir yandan ailenin iç dünyasına ve düşüncelerine tanıklık ederken, diğer yandan da “kim öldü?” ve “katil kim?” sorularıyla merakla çeviriyoruz sayfaları. Kitap, en parlak ve gösterişli görünen insanların bile sakladıkları sırlar olduğunu, hatta çok zengin olanların da bir noktadan sonra özgür bir yaşam kurmanın hayalini kurdukları anlatılıyor. Okura “Para gerçekten her şey mi, yoksa aile ve insani değerler mi daha önemli?” sorusunu sordururken; diğer yandan da güç ve servetin insan ruhunda açtığı çatlaklar da çarpıcı bir dille gözler önüne serilmiş. Hem düşündüren hem de sarsan bu hikâyeyi çok ama çok beğendim.
2025 65. kitabı
"Aile her şeyden önce gelir." cümlesi hiçbir zaman bu kadar tüyler ürpertici hissettirmemişti... Hem oldukça akıcı hem de etkileyici bir anlatıma sahip olan Miras'tan bahsedeceğim bugün sizlere. Türü gerilim olsa da kitabın %70 lik bir kısmının daha çok aile içi entrikalardan oluştuğunu söylemeliyim. Son bölümlerde ise gerilim gerçekten adım adım tırmanıyordu. Severek okuduğum kitaplardan biri oldu Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, ülkenin en büyük şirketlerinden Petro Vision'un varisleri olan Aseem ve eşi Zoe, Aisha ve Myra anne ve babalarının evlilikte yıldönümü nedeniyle Myra'nın satın aldığı gözlerden uzak Killbryde adasındaki malikanede bir hafta geçireceklerdir. Bu süre içinde yakında emekli olmayi planlayan babaları yaklaşık üç yüz milyon poundluk mirasını ve kimi varis olarak seçtiğini açıklayacaktır. Varis olarak seçilmek için üç kardeşin de birbirinden farkli planları vardır. Fakat her birinin taktığı nezaket maskesi, para hırsıyla dolu yüzlerini saklamaya yetmeyecek; maskeler birer birer düştüğünde ardında yatan korkunç sırlar ve büyük bir aile dramı ortaya çıkacaktır. Bu tür kitaplar okumayı seviyorsanız mutlaka bir şans vermelisiniz İste bu kitaptan sizler için seçtiğim birkaç alıntı: "Yanınızda paylaşacağınız biri yoksa para ve başarı neye yarar ki?" "Bu ailede sadece tek bir temel kural vardı: Aile her şeyden önce gelirdi. Her zaman." "Benim tatil anlayışım fırtınalı gökyüzü ve insanı uçurumdan aşağı atabilecek güçte sert rüzgarlar değildi."
2025 221. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 14:07
Herkese Merhaba Bugün sizlere Trisha Sakhlecha kaleminden Miras kitabının yorumu ile geldim Aralık ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 423 sayfalık bir kitap ​Bir Aile Cinayeti, Binlerce Karanlık Sır ​"Herkesin bir planı vardı... Aşk, para, kontrol ya da sadece hayatta kalmak." ​•Psikolojik gerilim severleri ters köşelerden ters köşelere savuracak, "tam buldum" dediğiniz anda elinizde patlayan bir kurgu! ​•Kitap boyunca olayları Myra ve Zoe’nin ağzından dinliyoruz. ​•Hindistan’ın kalabalık ve canlı Delhi sokaklarından, İskoçya’nın vahşi, ıssız ve derin ormanlarla kaplı batı kıyısına uzanan ölümcül bir yolculuğa davetlisiniz. Yazar bizi, Agarwal ailesinin miras paylaşımı için 18. yüzyıldan kalma görkemli malikanesine kapatıyor ve kapıyı üzerimize kilitleyip anahtarı fırlatıyor. ​•Bu sadece bir miras kavgası değil; en gösterişli insanların, kabuslar yaşatacak kadar karanlık sırları nasıl sakladığının hikayesi. Dış dünyayla bağlar kopmuşken malikanede işlenen cinayet, aileyi bir arada tutan şeyin sevgi değil, "halının altına süpürülmesi gereken gerçekler" olduğunu gösteriyor. •Kim katil kim kurban olacak; Raj, Shalina, Myra, Owen, Aseem, Zoe, Aisha, Gabe ve Stu... ​•"Ah para, sen nelere kadirsin!" dedirten bu kitapta; yalanlar, sırlar ve gerilim hiç bitmiyor. ​Başta bir şüpheliye odaklanıyorsunuz, hoop eleniyor; diğerine yoğunlaşıyorsunuz, o da saf dışı kalıyor! Tam "İşte katil bu!" dediğiniz anda her şey altüst oluyor ve olayların en başından beri nasıl geliştiği bir bir dökülüyor. Cinayete kurban gidecek kişinin bile ters köşe edildiği kitap. ​•Gabe... Sorry, but... Katili bulduğunuzu sanıyorsanız tekrar düşünün! Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
2025 379. kitabı
𝗠𝗶𝗿𝗮𝘀 𝐂̧𝐨𝐠̆𝐮 𝐚𝐢𝐥𝐞 𝐭𝐨𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭ı𝐬ı 𝐠𝐨̈𝐳𝐲𝐚𝐬̧𝐥𝐚𝐫ı𝐲𝐥𝐚 𝐛𝐢𝐭𝐞𝐫. 𝐁𝐮 𝐢𝐬𝐞 𝐛𝐢𝐫 𝐜𝐢𝐧𝐚𝐲𝐞𝐭𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐧𝐮𝐜̧𝐥𝐚𝐧𝐚𝐜𝐚𝐤. Herkese Merhabalar... Oyy ben ne okudum böyle. İtiraf etmek gerekir ise ilk başlarda ne çıkabilir ki dedim. Yani arka kapağı okudum cinayet falan deyince oohh dedim neler okuyacağım neler? Sonra başladım eee dedim cinayet nerde kaldı? Kim öldü kim ölecek? Sayfaları çevirdikçe geldi gelmekte olan dedim ve bir iki fikir ürettim evet evet o hataya bende düştüm. Tabi kimse ile konuşmayıp yapılan yorumları da okumayınca benim için şaşırtıcı son da kaçınılmaz oldu. Son 100 sayfayı şöyle sıcak havada buzlu suyu içer gibi hüüppp diye içtim, okudum. Ve altını tekrar çiziyorum ki tahmin etmedim. Aahh şu aileler ilişkilerin içinde bu kadar olmasa. Benim oğlum, benim kızım ben doğurdum ben diye gezmeye ne gerek var. Neyse bu olaylara girmiyorum ki bu yönden şanslı biriyim. Ama kitapta bu sonu bu olayları hiç beklemezdim hiç Bir aile toplantısına davetlisiniz? Agarwal'ların aile her şeydir diye birbirlerine kenetlenmesine yok artık diyeceksiniz? Bay ve bayan Agarwal bir aile toplantısı düzenler aynı zamanda da evliliklerinin kırkıncı yıl dönümüdür. Bay Agarwal geçirdiği felçten sonra emekli olup büyük emek verdiği petrol şirketini satıp yaklaşık üç yüz milyon değerinde gelecek olan parayı çocukları arasında pay etmek ister. Myra, Aseem, Aisha. Hepsinin kendine hayatı ve sakladığı sırlar vardır. Aseem, Aisha'nın en yakın arkadaşı Zoe ile evlenmiş bebek beklemektedir. Myra'nın şu aralar acı kayıplar ile dolu bitmekte olan bir evliliği vardır. Aisha ise adaya getirdiği ve yeni tanıştığı bir adamdan tam da o günlerde bir evlilik teklifi alır.. (Kitap boyunca Zoe ve Myra'dan okuyacaksınız. Sonlara doğru da bir parça Aisha'dan) Ve toplantı için ise Myra'nın yatırım olarak gördüğü ve aldığı tadilat
Miras İncelemesi
2026 11. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 07:32
Herkese merhaba Uzun zamandır yorum paylaşmamıştım, “Miras” incelemesiyle geldim 170 e kadar okuyup arkadaşlarıma ee bunda hiçbir şey yok dedikçe hikayenin ilerleyen bölümlerinde neden bu ailenin bu kadar derin işlendiğini anladım. Zaten tüm olaylar son 100'de çözüldü ve beklenen ters köşe son 90 sayfada geldi. Öncelikle yazarın dili oldukça akıcı ve sürükleyici. Bu yüzden kitabın temposu hiç düşmesi. Sayfalar ilerledikçe “Aile her şeyden önce gelir” cümlesi karşımıza çıkıyor… ama bazı ailelerin tam anlamıyla deccal olduğunu da anlıyoruz Roman iki kadın karakterin bakış açısından anlatılıyor: Zoe ve Myra. Geleneksel ama bir o kadar modern, zengin bir Hint ailesi… Bu ailenin gelini Zoe; influencer, özgür ruhlu ve özellikle kaynanası ile ciddi sorunları var. Eşi Aseem ise annesinin gölgesinden çıkamayan bir karakter. Hikâye, babalarının felç geçirmesi sonrası şirketin çocuklara devredilmesiyle başlıyor. Ardından miras konuşmak ve evlilik yıldönümü bahanesiyle herkes Myra’nın satın aldığı bir adada toplanıyor. Ancak bu tatil, aile sırlarının, bastırılmış travmaların ve karanlık gerçeklerin birer birer ortaya çıkacağı bir yüzleşmeye dönüşüyor. Myra’nın soğuk görünen ama içten içe kırık ruhu, Zoe’nin hem hamileliği hem de kaynanası yüzünden yaşadığı baskı, Aseem’in annesine bağımlılığı ve Aisha’nın geçmişte yapılan büyük bir haksızlığa tanıklığı… Hepsi adada çözülmeye başlıyor. O mükemmel annenin bile hiç masum olmadığını anlıyoruz. Aile, miras, güç, kontrol, kadın olmak, annelik ve travma gibi temaları başarıyla işleyen; sonlara doğru ise oldukça sarsıcı bir finale giden bir roman. Kısacası: Dram, aile sırları, güçlü kadın karakterler ve karanlık bir atmosfer seviyorsanız “Miras” tam size göre olacaktır. Miras
2026 11. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 12:05
Kitap kapağında nefesinizi kesecek yazıyor fakat o kadar gerilmedim. Çerez bir gerilim tarzı diyebilirim. Yazım dili güzel akıcı ama olaylar çok heyecanlandırmasa da okutuyor. Bir aile içinde geçen olaylar anlatılıyor. Kurallar, adetler ve etkileri. Sonu beklemediğim bir şekilde bitti. En azından son 5 bölüm daha gizemli ve sürükleyiciydi diyebilirim.
2025 218. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2025 17:04
#PrimeKitapAvladım Her zaman önce aile mi? Bana göre değil. Ailem için yapmayacağım şeyler var. Mesela Bi cesedi saklamak, cinayetten sıyrılmak gibi. Ucunda yüklü miktarda miras bile olsa. Kitabın iç kapağında 3 tane kadın var. Ben zaten onları fark ettiğimde bir nane döndüğünü anlamıştım. Ama bu kadar çok beklemiyordum. Kitap çoğunluk olarak gelin Zoe ve görümce Myra'nın anlatımıyla geçiyor. Gizemli olan ise 'şu anda' başlığıyla yazılan kısımlar. Spoiler vermicim tabii. Ama o başlığın altındaki kişi sonlara doğru ortaya çıkıyor. Bu kısma kadar anladınız diye düşünüyorum. Konuya gelelim. Ben böyle mendebur aile görmedim diyemem. Bir kere kaynana bana doğrudan babaannemi hatırlattı. Kayınpederimin de dedemi. Bunlar Hint kökenli milyarlerler. Ve millet haberiniz olsun Asya kökeni olan tüm kaynanaların kaynana olma sistemi benzer özellikler taşır. Yani bana babaannemi hatırlatması şok etkisi yaratmadı. Bu ailenin 2 kızı 1 oğlu ve bir türlü kabul göremeyen gelini var. Hepsinin sırrı var ortaya çıkıyor ama en büyük sır kaynanaya ait. Zeytinyağ gibi her şekilde su üstüne çıkıyor manipülatif kadın. Miras için bir araya geliyorlar ama miras dışında her şey oluyor. Yav onu bırakın da ben bu kaynanayı boğmak istiyorum. Oğluna aşık tipler var ya hani kıskanan, kadın onlardan be. Oğlu da salak anlamıyor kullanıyor anası diye. Karısıyla iş pişirirken pat diye odaya giriyor mesela. Adam da annem görmedi bizi dert etme diyor. Bi cinnet geldi bana. Her şeye müdahale ediyor. Zaten cinayet de neyse.... Söylemicim. Ama üzüldüm ölen kişiye. Ve ben o sonu beğenmedim. Yazara söyleyelim bunu. Öyle son mu olur be! Nerde hak?! 1 puan kırdım bende. Hıh! Sinirlerinize jimnastik yaptıracak bir hikaye Epope dehşet ve ibretle
2025 131. kitabı
MİRAS #kitapyorumu "Öğrendiğim bir şey varsa o da en parlak, en gösterişli görünüşe sahip insanların neredeyse her zaman en çok saklayacak şeyi olan kişiler olduğuydu. Sırları size kabuslar yaşatacak kadar karanlık olan kişilerdi." İskoçya'nın adasında geçen sırlar ve tuzaklarla dolu psikolojik gerilim önerisiyle geldim. Bu türde bayadır okumuyordum uzun bir aradan sonra çok iyi geldi bana. Agarwall ailesi aile toplantısı için tüm çocuklarını bir araya topluyor hem yıl dönemlerini kutlayacaklar hem de miras bölüşümü belirlenecek. Her çocuğun da belli bir hayali var ama miras açıklanınca herkes şaşırır. Ondan sonrası ise planlar tuzaklar entrikalarla dolu bir gerilim ve bir ceset... Başından beri işlenmiş bir cinayet olduğunu biliyoruz ama kim öldü kim öldürdü ve sebep neydi nasıl gelişti bu süreç sayfalar işlenmiş. Yazar okuyucuya dozunda ipuçları veriyor bu da merakla ilerlememizi sağlıyor. Gidişatını sevdim. Sonu bana baya sürpriz oldu ters köşeydi ki bu tür hikayelerde en bayıldığım şeydir. Çok değişik bir aileydi. Ailenin her bir üyesi de sır saklıyor kime güveneğinizi şaşırıyorsunuz. Başlarda karakterleri tanımaya çalışıyoruz sakinlik var ilerleyen sayfalarla birlikte temposu da artıyor. Aile bağları, trajedi, entrika, sırlar, gizem, terş köşelerle dolu psikolojik gerilim türünde bir kitap okumak isterseniz kesinlikle tavsiye ederim.
Edebiyat & Roman
2026 25. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 02:38
Kitabın kapağını kapattığımda gerçekten hayretler içinde kaldım. Ailenin her şeyden önce geldiğini iddia eden fakat en büyük kötülüğü yine birbirlerine kendilerinin yaptığı aileden bahsedeceğim size. Bir aile toplantısı için toplanmışlardı fakat hikayenin sonunda onları bekleyen şey bir cinayetti. Kitapta başından itibaren çok fazla gizem vardı ve bütün bunları çok merak ettim. Sonunda okuduklarım ise asla beklediğim şeyler değildi. Yaptıkları şey korkunçtu! Kitabın türü gerilimdi ama daha ziyade gizem kısmı baskındı. Son kısımlar haricinde çok fazla bir gerilim sahnesi yoktu. Sonunda öleceğini düşündüğüm kişi asla o değildi ve okuduklarımla şoka uğradım. Özellikle son cümle olduğum yerde donup kalmamı sağladı. Cidden aileyi korumak adı altında nasıl bu kadar kötü olunabilirdi ki? Kitabı Myra ve Zoe’nin ağzından okuyoruz fakat sonunda kesinlikle ters köşe olacaksınız. Aseem ve annesinden nefret ettim. Böyle kayınvalide olmaz olsun. O kadar aşağılık biriydi ki okurken deli oldum. Bunun haricinde kitap kesinlikle akıcı ve merak uyandırıcıydı. Kendimi bulmaca çözüyor gibi hissettiğim kısımlar oldu. Kitapla kalın dostlar…