2025 14. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2025 16:07
Ilk ònce şunu söylemeliyim ki; farklı bir tarzda, (özellikle o yıllarda hiç işlenmemiş bir konuda ) Hitchcock filmlerini hiç de aratmayacak minvalde yazılmış bu hikâyenin yazarının çok az esere sahip olması, kitabının bilinmediği gibi kendisinin de hiç tanınmamış olması çok yazık... Cemil Süleyman bir tıp doktoru. Oldukça aktif bir sekilde görev yapan bir doktor hem de... Veba salgını döneminde ülkenin pek çok yerinde , savaş sırasında cephe gerisinde, bir kaç yıl Arabistan 'da... Eserlerine de mesleği ile durumlar yansımış haliyle. Hastalar, hastalıklı tipler, hekimler vb... Bu yoğun hayatının içinde hikâyeler, düz yazılar ve şiirlere de yer vererek edebiyat dünyasına bir Cemil Süleyman olarak da imzasını atmış. Yazarın hikâyede ki karakterlere (zaten çok az karakter var) isim vermeyişi, anlatmak istediği noktaya okuyucunun daha da çok odaklanmasını istediği gibi geldi bana. Kitapla ilgili bir diğer düşüncem ise; "zamanının ötesinde yazılmış kitapların arasında yer alması gerektiği."
Siyah GözlerCemil Süleyman · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20264,042 okunma