2025 46. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2025 22:37
Herkese merhabalar Irmak Zileli'nin Simdi Buradaydı adlı roman psikiyatrist Birkan ile danısanı gazeteci Yankı'nın terapi seansları ekseninde ilerleyen; gecmis-şimdi ve gelecek arasında güçlü bağlar kuran yoğun bir psikolojik gerilimdir. Romanın anlatım tekniği özellikle dikkat cekicidir. Gerçek ile zihinsel kurgu arasındaki sınırların sürekli bulanıklastığı eserde bölüm ayrımlarının bulunmaması, metnin durmaksızın akmasını sağlar. Bu tercih, okuru zorlasa da dikkatini her an diri tutan bir deneyim sunar. Diyaloglar, ic sesler, kesintiler ve hatırlama akışlarıyla örülü bu yapı, bilinç akışı tekniğinin tüm ağırlığın hissettirir. Zileli bu romanda cocukluk travmalarını ebeveyn-çocuk iliskisindeki yaraları, kayıp baba figürünü ve baskın annelerin gölgesini etkileyic bir dille ele alır. Yazar, kötülüğün kaynağını dışarıda değil; bireyin içinde, aile yapısında ve toplumsal baskılarda arayarak karanlığın içeride keşfedilmesi gerektiğini vurgular. 2025 perspektifiyle bakıldığında yenilikçi anlatım ve bilinç akısının basarılı kullanımıyla yazarın edebi yükselişine işaret eden bu eser, kurtuluşun belirsiz bırakıldıpı finaliyle son sayfasına kadar zihni açık tutan, sarsıcı bir atmosfer yaratır.
Şimdi BuradaydıIrmak Zileli · Everest Yayınları · 20251,391 okunma