2025 85. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 16:20
Ulema, cühela ve ehli dubara; ehli namus, ehli işret ve erbabı-livata rivayet ve ilan, hikâyet ve beyan diyen İhsan Oktay Anar ın açılımı olan o osmanlıcU cümle şöyleymiş: ULEMA: Âlimler sınıfı, din ve şeriat ilimlerinde derin bilgi sahibi olan kimselere. CÜHELA: Cahil kimseler Ulemânın zıddı; ilmi ve eğitimi olmayan, bilgisiz kişilere. EHL-İ DUBARA; Hilekâr, düzenbaz, üçkâğıtçı kişilere. EHL-İ NAMUS: Ahlaken sağlam, güvenilir kişilere. EHL-İ İŞRET: Meclis, eğlence ve zevk âlemlerine meraklı olanlara. ERBABI LİVATA: Tarihî bir ifade olup bugün aşağılayıcı ve uygunsuz sayılır. Hikayet ve beyan: “Anlatmak ve duyurmak, hikâye edip açıklamak demektir.” Yani yani kısaca bu tek paragraf kitabın özetidir… Okurken korkmuştum giriş dili ağır olmasıyla beraber hikayesiyle olağandışıydı” kesinlikle 18 güne serilecek bir kitap değil benim ayıbım bu süre” Ama kitabı bitirmeme rağmen bir sonuç elde edemedim Hangi amaca hizmetti büyük bir soru işareti? arada kullanılan sorular kişiyi muhasebeye çekecek kadar dikat çekiçiydi Duraksayıp devam etmek gerekiyordu atlamadan okurken bir anda başka hikayelere giriş yapması nerdeyiz şuan dedirtecek cinsten olmasıyla beraber sonunun tüm hikayelere bağlanmasıda büyük marifet diye düşünüyorum herkes yazamaz bu tür ve Üslubu, helal olsun eminim devamı gelecektir yazarın diğer kitaplarında buluşmak üzere Tek eğlenerek yazdığım incelemem oldu
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202467,9bin okunma