KEÇİ ÇOCUK ~ ÖZGÜR BALPINAR
🪈 Yol hikayeleri
🪈 Cesaret, kendine inanma, dostluk
🪈 10+ yaş üstü
🪈 243 sayfa
Çocuk edebiyatında mitolojik unsurların yer almasını seviyorum. Hele ki Anadolu mitlerinin ustaca kurguya işlenmesi, tıpkı #keçiçocuk gibi tadına doyulmaz bir okuma sunmuş okura. Masalsı bir anlatımla zenginleşen eser, ortaöğretim seviyesindeki çocuklar için keyifli ve merak uyandıran bir okuma deneyimi sunacak. Konusuna gelecek olursak:
Muzikte birinci olmak icin Apollan’a rakip olan Pan’a kadar dayanıyor bu hikaye.Apollon hileyle kazanıyor, Pan hüsrana uğrayıp sırra kadem basıyor.Ta ki yüzyıllar sonra Anadolu’nun Hattuşa yani günümüz Çorum’unda bir çocuk dünyaya geliyor.Dişi bir keçi bu çocuğu büyütüyor.Ayaklarındaki toynakları gizlemek için bezle sarıyor,başındaki boynuzları saklamak için de şapka takıyor. Bir gün oyduğu bir çubuğa üfleyerek seslere ulaşıyor, oradan notalara…Çıkan seslere duyanlar hayran oluyor. En çok da hayvanlar…Habip adında bir keçi çobanıyla arkadaş oluyor ve macera bundan sonra başlıyor.Ama bir sabah flütünden tek bir nota dahi çıkmıyor.Notalarını yolda bulacağını söyleyen Habip,Apollon’a karşı yarışıp kazanmak için yola çıkmasını istiyor. Başta bunu istemeyen Keçi Çocuk,yeni yerleri merak etme duygusuyla yola çıkmaya ikna oluyor.Lycia yani günümüz Teke Yarımadası’nın bulunduğu Antalya-Muğla arasında bulunan bölgeye doğru yolculuk başlıyor.Flütünden kaybolan notalara yeniden kavuşmak ve Apollon ile gireceği müzik ayrışmasına katılmak için Keçi Çocuk yolda pek çok şehirde konaklıyor.Başına türlü maceralar geliyor.Yeni kişilerle tanışıyor.Bazen bir bilge kadın,bazen bir defne ağacı,bazen de bir atla karşılaşıyor.Sonunda Apollon’un karşısına geçip yeteneğini gösterme vakti geliyor.Bu yarışmayı kazanıp evine dönmek için yarışıyor. Yarışmayı kazanabilecek mi? Peki Keçi Cocuk’un evi neresi?
Okuma listemin 1624.kitabı…
@ozgurbalpinar
@kronikcocuk_
Merve
@herayokuyanlarkulubu
“Ne kadar uzaklara koşsan da iyi veya kötü ne varsa, her şey mutlaka ardından gelir. Çünkü hiç kimse kendisinden kaçamaz.”
Keçi ÇocukÖzgür Balpınar · Kronik Kitap · 202552 okunma