Yalnızlığı okumak hiç bu kadar acı vermemişti..
2025 69. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2025 16:51
Yanından öylece geçip gittiğimiz,belki kendi telaşımızdan,belki görmeye değer bulmadığımızdan bakmadığımız,baksakta görmediğimiz ama orda işte var,o da bir "kul" işte,kendi yolunda kendi halinde..Biraz dursak mı çevremize şöyle görerek baksak mı? Kısacık bi kitap 150 syf bile değil ama öyle somut,öyle yakında..elimizi uzatsak dokunuruz gibi Mercan'a..Hemen bi kek çırpıp,yanına da çay,kapısını tıklayıp hadi bize gel diyesiniz gelir,öyle gerçek.. Mercan,bi git demesiyle hemencik gitmiş varlığı da pek yer kaplamasa da televizyondan iyidir dediği kocasının dönmesini bekleyen,çapından büyük adaklar adayan,türbeler,ulular gezip dua eden,kilisilerde mum yakan umudun her türlüsüne bez bağlayan bir kul..Evlere merdiven silmeye giderek hayatını kazanıyor,öyle boş da değil kendi maddi özgürlüğünü kazanmış kadın hani..ama kocası dönsün,bi nefes olsun,bi de çocuk adı da hazır Haydar..sırma kirpikli,gamzeli yanaklı,tombul elli karaca bi oğlan..Allahım Mercan sana inanıyor da sen Mercan'a neden inanmıyorsun?Gül gibi bakar kocasına da çocuğuna da..yeter ki kocası dönsün.. Of ki of!Ben çok etkilendim..Çok fazla tekrara düşmüş gibi de hissettim ama bakınca Mercan zaten bu tekrarı yaşıyor sürekli başka ne olacaktı ki..Yazarın değil Mercan'ın tekrarıydı bu..Keyifli okumalar.. Seray ŞahinerSeray Şahiner KulKul
KulSeray Şahiner · Doğan Kitap · 20251,640 okunma