Orhan MirzaBiri
Mehmet in hayatından birileri çıktığında hep yerine “Biri” gelmis ve bir şekilde Mehmet e yoldaş olmuş.
Anne ve babasını kaydettiğindede hayatına Umut girmiş ama üç ay önce Umut hic bjr açıklama yapmadan Mehmet’in hayatından çıkmış.
Umut un gidişi Mehmet i üzer.Umut un günlüğünü bulan Mehmet bu defteri okurken hem kendi geçmişine dair izler bulur hem Umut un geçmişine konuk olur.
Umut un gidişinden geriye Mehmet e sadece girdiği iş ve Tuna kalır.
Dört yılını birlikte geçiren Umut,Tuna ve Mehmet birbirine tutunarak doğrulmuş üçlüydü.
Üçüde yazar,üçüde konuşur,üçüde tavla oynardı.Mehmet ilk geldiğinde en iyi yazan Umut,en iyi konuşan Tuna,en iyi tavla oynayanda Mehmet miş.Zamanla bu üçlünün yetenekleri birbirine yayılarak eşitlenmiş ama Umut un gidişiyle yazı işleri hep Mehmet e kalmış.
Haftalık bir dergide yazı yazan Mehmet e,bir zamanlar bu işi de Umut bulmuş.
Dergi işi dışında hic dinlemediği şarkıları insanlara satıyor bir de yurtdışında olan amcasının verdiği,kendisinin bile unuttuğunu düşündüğü otomatik ödeme talimatıyla gelen bursu Mehmet yetiyordu.
Ev arkadaşı Yiğit de Mehmet in hayatına üç ay önce girmiş.
Sena tarafından Yiğit,biraz değişik biri olarak tanımlansada zamanla Mehmet ile Yiğit birbirine alışıp aynı evi rahatlıkla paylaşır hala gelmiş.
Derken Mehmet in hayatına Zeynep girmiş ama bir gün o da gitmiş
Gidenin ardından geride kalanın nasıl yaşadığını şahit olduğumuz bu eserde bolca Mehmet in geçmişe olan özlemini okurken benimde geçmişe olan özlemim depreşti arkadaşlar.
Bazı yazarlarımızın kalemi oyle dingin oluyor ki, okurken sanki zaman yavaşlıyor ve seni de o zamanın içine çekip alıyor.
Okuduğum bazı kitaplarda bu sessizliği seviyorum.Bu hal üzere olmak insana huzur veriyor
Okurunun yüreğine dokunan bu eseri kaleme alan yazarımızın kalemi daim olsun.
Kalın sağlıcakla Her Ay Okuyanlar Kulübü
BiriOrhan Mirza · Parlayan Kitap Yayınları · 202534 okunma