Kitap okumayı seviyor musun?
2025 23. kitabı
Fyodor Dostoyevskinin Ev Sahibesi isimli eseri erken dönem kalem aldığı bir eserdir. Kitabın özeti, Hikâye, içine kapanık ve hayalperest bir genç olan Vasya Ordynov etrafında gelişir. Vasya, tarih ve folklor üzerine çalışan fakat toplumsal ilişkilerde zayıf bir entelektüeldir. Bir gün bir kilisede gizemli bir adam olan Murın ve genç, güzel Katerina ile karşılaşır. Vasya kısa süre sonra onların kiraya verdikleri odaya taşınır. Ancak bu evdeki ilişkiler tuhaftır: Murın, Katerina üzerinde güçlü ve karanlık bir etkiye sahiptir; onun hem kocası, hem efendisi, hem de ruhsal bir otorite figürü gibidir. Katerina ise Murın’a bağlı ama aynı zamanda ondan korkan, kırılgan bir karakterdir. Psikolojik gerilim ve iç çatışma, bağımlılık, güç ilişkileri ve özgürlük, gerçeklik ile hayal arasındaki kaygan zemin gibi temalar işlemi dostoyevski. Dostoyevski'nin psikolojik derinliği ilk kaleme aldığı eserdir. Dostoyevski hayranı olarak okumanızı tavsiye ederim.
Ev SahibesiFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202413,7bin okunma