Haksızlığa susmak onu büyütüyor: boyun eğmek yok
Yıl artık neredeyse 2026 ve biz hâlâ fatura, eğitim, sağlık, ev ödemesi yapıyoruz? Yaşam kalitemiz her geçen yılda yükselmesi gereken yerde düşüyor. Ve insanlar hor görülmeye ya da sömürülmeye o kadar alışmış ki, sen olması gerekeni konuşunca dışlanıp susturulmaya çalışılıyorsun. Hadi bunlardan dank etmiyor: ekonomi savaş gören ülkelerden de berbat halde. Haberlerden ya da gazetelerden kafalarını kaldıramayanlar bunun anormal olduğunu anlamıyor mu? "Çalışsan yetmiyor" olayı "işsizlik" olarak güncellendi. Yani daha yetmemesi için çalışılamıyor bile. Üstelik iş ahlakından konuştuğumda uzaylı görmüş gibi bakıyorlar. Normal hayatta dahi kendilerinde barındıramadıklarını işte de sağlayamıyorlar: "Bu etik değil." deyince çıkarılıyorsun. Şerefsiz ve adi olduklarının farkında olarak öyle devam ediyorlar. Yüzlerine karşı ne yaptıklarını ya da ne olduklarını söylediğinde öfkeden kuduruyorlar: "Siz tercih olarak adi ve şerefsizsiniz. Duymayı kaldıramıyorsanız niye öylesiniz? Duymak istediğinizle olduğunuz çok farklı. Adam olsaydınız adam olduğunuzu duyardınız. Ama p.ştun tekisiniz. Gelmiş daha burada sizi pohpohlamamı bekliyorsunuz? Niye, patronsunuz diye. :) Varlık içinde p.şt olmak daha acınası. Paranız var ve haram yoldan arttırmak istiyorsunuz: tam para alıp bayatlamış ya da malzemesi orijinal olmayan gıdalar kullanıyorsunuz. Ama sorsak Müslümansınız. Sorsak Allah korkunuz var. Duvarlarınıza dua ve sure koymuşsunuz. Ama bu insanlara inen bir din. Size inmemiş: Kuranda insan görünümlü hayvanlardan bahsediyor. İşte siz o hayvanlardansınız. İnsan görünümlü insan değilsiniz. Benim iş ahlakını geçtim çalışma prensiplerim var: içi hayvanların altında çalışmam, ortak işe de girişmem. Çünkü İslam güzel ahlak üzerine kurulu. Ahlaksızlığa değil. Battığınızı göreceğim. O zamana kadar iyi keyifler."
Hayata Dair
·1 alıntı·