2025 2. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2025 23:40
Ve bir solukta bitirdiğim Aşkın Celladı'dan bahsetmek istiyorum. İnsan duygularına, geçmişte yaşananların gelecekte nasıl etki bıraktığına aslında kısacası psikolojiye olan o merakımı, hevesimi çok güzel tamamlayan bir kitaptı. Çok keyifli geçti benim için bu süreç. Her hikayede kendimden parçalar gördüm ama birkaçı beni diğerlerinden daha çok etkilemişti. Penny'nin en derinindeki o eksikliği, Marry'nin kişiliklerinin ortaya çıkış anı, Saul -Saul'ün o başarısızlık korkusu- ve onun histerileri, Sahibini Arayan Düşler bölümünün her anı. Marvin, Yalom'un o düşlerden çıkardığı anlamlar.. bir yapboz gibi adım adım çözülen o bilinçaltı..Tam anlamıyla bir nefeste bitirdim o bölümü. Yalom'un her hikayede bas bas bağırdığı o iki öğretiyi söylemeden geçemeyeceğim. 'İncelenmemiş yaşam, yaşamaya değmez.', ve umut etmeye devam etmenin verdiği yeniden yaşama bakma hissi. Çok akıcı bir dille çokta psikolojik kavramlar üzerinden yormadan ilerleyen müthiş bir kitaptı.
İnsan ve Duygular
Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi ÖyküleriIrvin D. Yalom · Remzi Kitabevi · 20199,4bin okunma